Ingredientai

Džiovintų žaliųjų citrinų lapai 4 vnt.
Gvazdikėliai 1 šaukštas
Auksaspalvis sirupas 6 šaukštai
Ledukai 2 saujos
Natūralus mineralinis vanduo (gazuotas) 1.5 l
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Laurų ir džiovintus žaliųjų citrinų lapus, cinamono lazdeles, gvazdikėlius užpilkite vandeniu, pavirkite 5 minutes. Baigus virti uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti.

2. Kai atvės, įtarkuokite citrinos žievelės. Įpilkite auksaspalvio cukraus sirupo ir išmaišykite.

3. Braškes sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite.

4. Į ąsotį įberkite ledukų, supilkite paruoštą skystį, braškių tyrę ir natūralų mineralinį vandenį (gazuotą). Viską išmaišykite.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Jei nemėgstate tirščių, galite braškių masę perkošti per sietelį.
  • Limonadui galite naudoti tokias uogas, kokias mėgstate.
  • Saldumą reguliuokite pagal skonį.
  • Prieskoningą vandenį galite laikyti šaldytuve apie savaitę ir karts nuo karto skaninti kitus ruošiamus limonadus.
  • Uogas galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas. Tik siūlau jas sutrinti prieš pat naudojimą ir sunaudoti per 24 valandas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai