Ingredientai
Slyvos
6
vnt.
Majonezas
2
šaukštai
Citrinų sultys
1
šaukštas
Citrinos žievelė
žiupsnelis
Česnakai
1
skiltelė
Džiugo sūris
2
šaukštai
Porcijos: 2
Labai paprastai pagaminama, gaivi ir kvapni užkandėlė. Tinka kaip starteris šventiniam stalui ar švediško stalo vakarėliui. Geriausia naudoti riebesnį majonezą, kad jis ilgesnį laiką neišskystų. Už receptą dėkojame skaitytojai Kumucia.
Gaminimo eiga
Gerai prinokusias, bet ne per minkštas mėlynąsias ar geltonąsias slyvas gerai išplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir dar kartą perpjaukite puseles.
Jas sudėkite į serviravimo indą ir imkitės pagardo. Jam inde sumaišykite majonezą, citrinos sultis, kapotą česnaką ir 1,5 šaukšto sūrio.
Konditeriniu maišeliu išspauskite pagardą ant slyvų, jas pabarstykite tarkuota citrinos žievele ir likusiu sūriu.
Iki tiekiant, laikykite šaldytuve.
Patarimas – jei slyvos labiau apvalios, nei pailgos, jas galima pjaustyti į 6 dalis.
Atsiliepimai