Ingredientai

Grybai 11 vnt.
Obuoliai 3 vnt.
Krienai 2 šaukštai
Porcijos: 4
Nebeatsimenu kada ir kokiomis aplinkybėmis sugalvojau šią mišrainę, bet įtariu, kad buvo ruduo, todėl ir grybai, obuoliai, bulvės… Derinys skamba keistai, bet susijungę skoniai laba dera.

Gaminimo eiga

Išsiverdu su lupenomis bulves. Atvėsinu, nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais.

Grybus galima naudoti tiek šviežius virtus, tiek marinuotus. Jų mišrainei reikės apie 1l. Grybus pasmulkinu iki 1x1cm gabaliukų ir beriu į indą su bulvėmis. Galiausiai mažais kubeliais supjaustau obuolius. Labiausiai tiks rūgštesni.

Iš karto gaminu padažą – sumaišau majonezą su krienais.

Ir kuo greičiau sumaišau su daržovėmis, kitaip obuoliai pradės tamsėti, tuo gadindami estetinį vaizdą.

Tinka su juoda ar balta duona.

Patarimas – kitokiam skoniui išgauti, krienus galima keisti garstyčiomis.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai