Labai skanus pyragas, patiko namiškiams, kepsiu ir Kalėdoms, nes gali pastovėti kokias 3 dienas. Idėją radau internete, bet labai patobulinau - tiesiog perkūriau pagrindą, kremą, sugalvojau užpilą, papuošimą.

Gaminimo eiga

Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą. Slyvas irgi kelias valandas pamirkyti svarainių sirupe.

Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių.

Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti. Į įkaitintą orkaitę 10 min. įdėti skardą su išklota tešla.

Ištraukti pyrago pagrindą, greitai išdėlioti slyvas ir supilti moliūginį kremą. Kepti dar apie 40 min.- turi visas pyragas iškilti.

Ištrauką iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą, pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.

Aš pyrago kraštus dar aptepiau glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų cukraus pudros ir citrinos sulčių. Galima papuošti vaisiais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai