Ingredientai

datulių 1 sauja
migdolų 0.5 stiklinės
lazdyno riešutų 0.5 stiklinės
kakavos 1 v. š.
druskos žiupsnelis
Nesvarbu, ar ruošiatės aktyviai treniruotei sporto salėje po darbo dienos, ar reikia jėgų porcijos prieš vakarinį bėgimą parke, energiniai batonėliai paruoš organizmą intensyviai fizinei veiklai.

Gaminimo eiga

1. Riešutus sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki trupinių.

2. Sudėkite visus likusius ingredientus ir maišykite toliau, kol masė taps vientisa ir lipni – jeigu ji per sausa, įdėkite kelias datules ar įpilkite vandens. Iš gautos masės formuokite rutuliukus ir dėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.

3. Burokėlių traškučius sumalkite į miltelius – jais galite gardinti ne tik energinius batonėlius, bet ir žaliuosius kokteilius, sriubas.

4. Burokėlių miltelius galite pasigaminti ir patys. Greitas būdas – įsigyti burokėlių traškučių ir juos sumalti kavamale. Jeigu nuspręsite gaminti iš žalio buroko, užtruksite ilgiau, bet taip pat pasigaminsite atsargų ilgesniam laikui. Gaminimo procesas labai paprastas: nuplautą ir nuluptą burokėlį reikia supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir lėtai (maždaug 50-60 laipsnių temperatūroje) džiovinti orkaitėje (arba specialioje džiovykloje) 6-10 valandų. Džiovinimo laikas priklauso nuo griežinėlių storio.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Maxima“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai