Ingredientai

Druska pagal skonį
Alyvuogių aliejus 2 šaukšteliai
Česnakai 1 skiltelė
Viskis stiklinė
Pomidorų pasta 3 šaukštai
Actas 1 šaukštas
Dižono garstyčios 2 šaukšteliai
Tabasko padažas 1 šaukštelis
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite česnaką, pakepinkite apie 1 minutę pamaišydami. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir lėtai supilkite viskį.

Vėl dėkite keptuvę ant ugnies ir maišykite apie 2 min., kol viskis beveik išgaruos. Supilkite pomidorų tyrę, sirupą, actą, garstyčias, paprikos miltelius, Tabasco padažą, pipirus ir lėtai pavirkite, kol sutirštės. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Pašlakstykite kepsnius alyvuogių aliejumi, prieskoniais, druska ir pipirais. Palaikykite juos pries kepdami kambario temperatūroje apie 15-30 min.

Įkaitinkite grilį.

Kepkite kepsnius ant grotelių – 8-10 min., kad būtų vidutiniškai iškepę. Vieną ar du kartus apverskite. Iškepusius palaikykite 3-5 min. ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai