Gaminame daržovių troškinį su pievagrybiais ir kai kam tai ne garnyras, o tiesiog skanus patiekalas pietums ar vakarienei. Ruošiant šį daržovių troškinį su grybais galima puikiai sunaudoti daržovių likučius.

Gaminimo eiga

1. Nuluptus svogūną, česnaką ir imbierą susmulkiname. Pievagrybius pjaustome griežinėliais. Nedidelę cukiniją pjauname išilgai pusiau ir gautas puseles supjaustome maždaug 1 centimetro griežinėliais. Baklažaną pjaustome 1 centimetro griežinėliais ir kiekvieną griežinėlį dar supjaustome į keturias dalis. Pomidorus pjaustome didesniais gabalėliais, papriką - juostelėmis.

2. Į didelę keptuvę pilame 3 šaukštus aliejaus, beriame smulkintus svogūną, česnaką bei imbierą ir kepiname kelias minutes pamaišant, kol svogūnas suminkštės. Į keptuvę dedame pievagrybius, pamaišome, keptuvę uždengiame dančiu ir troškiname apie 10 minučių, vis pamaišant.

3. Toliau dedame pjaustytą cikiniją, baklažaną, papriką, pomidorus ir troškiname dar apie 10-15 minučių. Likus maždaug 5 minutėms iki troškinimo pabaigos beriame susmulkintą sultinio kubelį, pipirus, prieskonines žolelas ir pilame citrinos sultis. Keptuvės turinį išmaišome ir troškiname dar 5 minutes, arba kol daržovės suminkštės.

4. Daržovių ytroškinys su pievagrybiais tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai