Cepelinams, bulviniams blynams, kugeliui, bulvių košei porą žvaigždučių pridės burokėlių spirgučiai. Jiems pagaminti reikia kantrybės. Bet verta. Svarbiausias dalykas – labai smulkiais kubeliais supjaustyti burokėlius!

Gaminimo eiga

1. Burokėlius nulupame ir supjaustome kiek įmanoma mažesniais kubeliais.
Juos kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus maksimalioje kaitroje, nuolat maišant. Kai kepami burokėliai išsausėja, įpilame šlakelį citrinos sulčių, kai ir vėl ketina svilti, įpilame šlakelį sojos padažo.

2. Kepame, kol tampa minkšti.

3. Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną.

4. Sumaišome keptus burokėlius su keptais svogūnais ir gardiname šiais „spirgais” ką tik norime.

5. Kai grįžtam alkani namo ir nėra kantrybės ruošti šiltą maistą, tepame ant duonos humusą ar daržovių užtepėlę, papuošiame patiekalą burokėlių spirgais ir puotaujame.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Puodų ir knygų klubas

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai