Ingredientai

Miltai 300 g
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Druska žiupsnelis
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir rūgpieniu.

Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Išminkytą tešlą padėkite porai valandų į šaldytuvą. Paskui iškočiokite plonai, supjaustykite 10-15 cm ilgio ir 3 cm pločio juostelėmis. Viduryje kiekvienos juostelės padarykite įpjovą ir perkiškite, kad išeitų kaspinėlis.

Aliejų įkaitinkite, įpilkite šaukštelį degtinės, kad kepiniai neprisigertų riebalų, įmeskite gabalėlį žalios bulvės, kad aliejus nesitaškytų. kai aliejus užvirs, dėkite po vieną žagarėlius ir virkite, vis apversdami, kad abi pusės gražiai pagelstų.

Išvirusius išgriebkite ir padėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius. Sudėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai