Ingredientai
Obuoliai
3
vnt.
Citrinų sultys
2
šaukštai
Sviestas
100
g
Cukrus
4
šaukštai
Malti džiūvėsėliai
2
stiklinės
Rudasis cukrus
3
šaukštai
Miltai
1
šaukštas
Cinamonas
1
šaukštelis
Brendis
1
šaukštelis
Šį paprastą obuolinį trupintų džiūvėsių pyragą siūlykite su vaniliniais ledais.
Gaminimo eiga
Nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis obuolius. Apšlakstykite citrinų sultimis.
Patepkite 26 cm skersmens formą sviestu ir pabarstykite cukrumi.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir suberkite maltus džiūvėsius. Kiek pakepinkite, kad džiūvėsiai truputį paruduotų.
Sumaišykite obuolius su ruduoju cukrumi, miltais, cinamonu ir brendžiu.
Užberkite vieną trečdalį džiūvėsių maišinio ant formos dugno ir padenkite puse obuolių.
Užberkite ant obuolių antrą trečdalį džiūvėsių ir padenkite likusiais obuoliais.
Užberkite likusiais trupintais džiūvėsiais ir standžiai apspauskite.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25-35 minutes.
Atsiliepimai