Ingredientai

Pienas 0.5 l
Druska žiupsnelis
Vanilinis cukrus 3 šaukštai
Romas 2 šaukštai
Cukrus 250 g
Miltai 100 g
Rudasis cukrus 2 šaukštai
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Sumaišykite miltus, paprastą cukrų ir druską.

Į miltus įmuškite kiaušinius ir sudėkite papildomis trynius. Gerai išsukite.

Metaliniame dubenėlyje išlydykite sviestą ir supilkite jį į miltų mišinį. Gerai išmaišykite.

Į kitą puodą supilkite pieną. Į pieną suberkite vanilinį cukrų ir supilkite romą. Vis pamaišant kaitinkite, kol užvirs.

Karštą pieną pilkite į miltų, kiaušinių ir sviesto mišinį ir nuolat maišykite. Labai gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.

Tešlą (ji turi gautis labai skysta) uždenkite maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą iki kitos dienos (geriausia, jei šaldytuve stovės ne trumpiau nei parą laiko).

Kitą dieną šaltą tešlą vėl labai gerai išmaišykite.

Paruoškite specialias kanelių formeles.Ištepkite sviestu ir pabarstykite ruduoju cukrumi.

Tešlą supilstykite į formeles, bet pripilkite ne iki pat viršaus. Palikite iki pusės centimetro tarpą.

15 minučių kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 50 minučių.

Iš formelių išimkite tik pyragaičiams atvėsus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai