Ingredientai
Mažos bulvės
1
kg
Druska
2
šaukšteliai
Kiaušiniai
6
vnt.
Svogūnai
150
g
Baltojo vyno actas
3
šaukštai
Švelniosios garstyčios
3
šaukštai
Aliejus
6
šaukštai
Daržovių sultinys
8
šaukštai
Druska
1
šaukštelis
Juodieji malti pipirai
šaukštelis
Kapotos petražolės
6
šaukštai
Grietinė
200
ml
Vorčesterio padažas
1
šaukštelis
Cukrus
šaukštelis
Porcijos: 4
Prancuzijoje tokia mišrainė valgoma karšta arba šalta. Prie šaltos mišrainės galima patiekti silkės.
Gaminimo eiga
Bulves ir kiaušinius išvirkite.
Nuluptus svogūnus supjaustykite žiedeliais, suberti į kiaurasamtį ir nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite.
Paruoškite užpilą: actą sumaišykite su garstyčiomis, aliejumi, daržovių sultiniu ir pagardinkite kapotomis petražolėmis, druska bei pipirais.
Atvėsusias bulves supjaustykite griežinėliais, užpilkite užpilu, išmaišykite ir palikite 20 minučių.
Kiaušinius supjaustykite griežinėliais ir sluoksniais sudėkite į salotinę su bulvių griežinėliais ir svogūnų žiedeliais.
Grietinę gerai išplakite, pagardinkite vorčesterio padažu, cukrumi ir užpilkite mišrainę.
Atsiliepimai