Ėrienos bei avienos patiekalai – populiariausi Didžiojoje Britanijoje. Anglijoje yra net britiškoji avių auginimo paramos organizacija. Tad avieną britai tikrai moka gerai paruošti.

Gaminimo eiga

Šįkart dalinuosi retesniu – ėriukų priekinių blauzdelių gaminimo – receptu. Blauzdelės neturi daug mėsos, kuri yra dar ir šiek tiek kietesnė. Vienai porcijai reikės vienos ėriuko blauzdelės. Troškinti ją reikės ilgėliau, tačiau svarbu tai daryti kantriai ir lėtai. Lėtas ir ilgas troškinimas „nuginkluoja“ bet kokią kietą mėsą.

Šis patiekalas puikiai tinka su porų skonio bulvių piurė. Receptą rasite čia.

Gerai nuplaukite ėriukų blauzdeles po tekančiu vandeniu ir nusausinkite jas. Rekomenduojama blauzdeles labai gerai apkepinti iš visų pusių, tačiau jų forma yra netaisyklinga. Todėl tai gali būti labai sudėtinga padaryti. Spręskite patys!

Blauzdeles tolygiai, vieną šalia kitos, išdėliokite ant platesnės skardos (plačiais šonais). Pašlakstykite jas alyvuogių aliejumi.

Į indelį sudėkite čiobrelius, įberkite druską, maltus pipirus, paprikos miltelius, cinamoną, lauro lapus, kajeno pipirus, raudonėlius, kuminą ir kadagio uogas. Prieš berdami kadagio uogas, šiek tiek jas patraiškyti, kad geriau skleistų aromatą.

Visus prieskonius labai gerai sumaišykite ir tolygiai įtrinkite į blauzdeles. Tada palikite jas nakčiai vėsioje vietoje (marinuotis).

Prieš kepant šį patiekalą supjaustykite svogūną, morką, salierų stiebus. Česnako galvą nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Šiuos ingredientus sudėkite tarp visų blauzdelių.

Supilkite jautienos sultinį. O raudonąjį sausą vyną pilkite taip, kad 2/3 blauzdelių būtų apsemtos skysčiu. Visą šį mišinį reikia užvirinti ant viryklės ir tik tada pašauti į įkaitintą orkaitę.

Kepti reikia 180 C laipsnių temperatūroje 3 valandas. Po dviejų kepimo valandų blauzdeles reikia apversti.

Kai mėsa iškeps, nukoškite likusį padažą ir supilkite jį į atskirą puodą. Kitame inde labai gerai sumaišykite 2 šaukštus miltų su šiek tiek vandens ir supilkite į padažą. Jį truputį pakaitinkite, kad sutirštėtų. Tokiu būdu paruošite puikų patiekalo padažą.

Išdėliokite blauzdeles į lėkštes, pagardinkite padažu ir patiekite ant stalo su mėgiamu garnyru. Šis patiekalas ypatingai gerai dera su porų skonio bulvių koše. Skanaus.

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai