Ingredientai
Miltai
250
ml
Avižiniai dribsniai
5
šaukštai
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Rudasis cukrus
1
šaukštas
Kiaušiniai
3
vnt.
Druska
0.5
šaukštelio
Pienas
400
ml
Aliejus
4
šaukštai
Virti ryžiai
200
ml
Vaisiai
300
ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Grūstuvėje sutrinkite avižinius dribsnius.
2. Viename inde sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cukrų ir druską, kitame – virtus ryžius, kiaušinių trynius, pieną ir aliejų.
3. Pastarąjį mišinį supilkite į miltuose padarytą įdubą ir pamaišykite (masė turi būti vientisa).
4. Ant viršaus sukrėskite iki tirštų putų išplaktus kiaušinių baltymus ir švelniai pamaišykite.
5. Pridėkite mažų vaisių gabaliukų.
6. Keptuvę negausiai patepkite aliejumi ir vidutinėje temperatūroje kepkite mažus storus blynus.
7. Patiekite su uogiene, uogomis, arba grietine.
Skanaus!
Atsiliepimai