Ingredientai

Miltai 2.5 stiklinės
Cukrus 4 šaukštai
Cukrus 1.5 stiklinės
Porcijos: 10
Šis burnoje tirpstantis pyragas puikiai nuteiks visai popietei. Galite naudoti bet kokius mėgstamus konservuotus vaisius - kriaušes, ananasus ar abrikosus.

Gaminimo eiga

Į dubenį supilkite miltus, skirtus tešlai, cukrų ir sumaišykite. Į miltus su cukrumi įpjaustykite sviestą, gabalėlius smulkinkite šaukštu. Įdėkite kiaušinio trynį ir viską gerai išmaišykite.

Kai nebesimatys drėgnos kiaušinio trynio masės, imkite miltus trinti rankomis, formuokite tešlą. Kai sviestas bus ištrintas, įliekite porą šaukštų vandens ir minkykite tešką, kol nebelips prie delnų. Tešlą padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Imkitės įdaro gamybos.

Likusį pusę pakelio sviesto ištirpdykite ant silpnos ugnies, sudėkite cukrų ir maišykite iki vientisos masės. Į tą patį dubenį suvožkite varškę, įmuškite 3 kiaušinius ir maišykite, kol ingredientai susiplaks. Įberkite pakelį pudingo.

Iš tešlos iškočiokite pyrago pagrindą norimos formos. Jį klokite į sviestu arba riebalais išteptą skardą taip, kad tešlos krašteliai dengtų skardos sieneles. Į pagrindą supilkite įdarą.

Pyrago viršų papuoškite keliais konservuotais vaisiais.

Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai