Nuostabaus skonio šokoladinis įdaras be glitimo – vienas malonumas ragauti.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Į orkaitės apačią įdėkite skardą ir įpilkite į ją vandens.

Kepimo formą atskiriamais kraštais (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.

Ištirpinkite sviestą, nukelkite jį nuo viryklės ir pridėkite stambiais gabaliukais pjaustytą juodąjį šokoladą. Viską maišykite, kol ištirps. Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė bus puri. Įpilkite likerio ir sumaišykite su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Sukrėskite gautą masę į kepimo formą.

Kepkite 50–60 min., kol tortas sutvirtės. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Putėsiai:

Ištirpinkite sviestą, nukelkite nuo viryklės ir sudėkite stambiai pjaustytą šokoladą.

Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi „Farinas“ ir vaniliniu cukrumi. Pilkite tirpintą šokoladą ir viską išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Juos atsargiai sukrėskite į putėsius. Vienu kartu sukrėskite po ⅓ kiaušinių baltymų. Išplakite grietinėlę ir iš lėto sumaišykite su putėsiais, kol gauta masė bus vientisa. Putėsiais padenkite atšalusį šokoladinį tortą. Uždenkite maistine plėvele ir mažiausiai 6 val. laikykite šaldymo kameroje.

Glajus:

Mažame prikaistuvyje pašildykite plakamąją grietinėlę ir sirupą. Nukelkite nuo viryklės ir suberkite vanilinį cukrų ir kapotą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa. Tada palikite atvėsti.

Išimkite iš šaldymo kameros tortą ir padėkite ant torto padėklo. Ant torto vidurio pilkite paruoštą glajų. Tada juo padenkite torto kraštus taip, kad glajus lėtai nutekėtų per torto šonus.

Tortą vėl įdėkite į šaldiklį. Išimkite 20–25 min. prieš valgį.

„Dansukker“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai