Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Razinas nuplaukite ir užpilkite romu. Pieną supilkite į puodą, suberkite cukrų ir maišydami pakaitinkite, kol cukrus ištirps. Suberkite nuplautas aguonas ir kaitinkite, kol užvirs, paskui dar pavirkite 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Tešlai miltus prasijokite, sudėkite likusius ingredientus ir užminkykite tešlą.

Tešlą iškočiokite ir išklokite ja riebalais išteptos ir maltais džiūvėsėliais pabarstytos kepimo formos dugną. Gražiai prispauskite, kad priglustų, uždenkite maistine plėvele ir padėkite šaltai pusei valandos.

Į aguonų masę sudėkite razinas su romu, manų kruopas, tarkuotą citrinos žievelę ir sviestą. Gerai išmaišykite.

Varškės masei varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, grietine ir krakmolu.

Pyrago pagrindą išimkite iš šaldytuvo ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 10 minučių. Tada ant jos sukrėskite pirma aguonų masę, paskui varškės, gražiai išlyginkite ir dar kepkite maždaug 30 min.

Patiekite atvėsusį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai