Ingredientai
Gaminimo eiga
Pirmiausia išsirinkite savo mėgstamiausią šio patiekalo receptą, venkite žemiau išvardintų klaidų ir jūsų svečiai maldaus paruošti bulvių košę kaskart prieš atvykdami pas jus.
1. Naudojamos netinkamos rūšies bulvės
Rinkitės daugiau krakmolo turinčias bulves, nes tik iš tokių gausis puri ir vientisa košė. Be to, tokios bulvės geriau sugeria prieskonius. Mažiau krakmolingas bulves teks ilgiau grūsti, kad jos taptų vientisos, dėl to bulvių košė gali virsti „bulvių klijais“.
2. Nesūdomas vanduo
Kai verdate bulves, šiose daržovėse esantis krakmolas išbrinksta ir sugeria vandenį bei druską, žinoma, jeigu tik jos įdėjote. Tokiu atveju jums nereikės tiek daug druskos berti pabaigoje, o galutinis rezultatas bus ne prėskas, o gerai pagardintas.
3. Bulvės dedamos į karštą vandenį
Bulves reikia užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos ir užkaisti. Kai vanduo užverda, ugnį būtina primažinti, kad jos virtų palengva. Jeigu bulves sudedate iškart į karštą vandenį, jos verda nevienodai – bulvių vidui dar neišvirus išorinė jų dalis pradeda byrėti.
4. Nepakankamas nusunkimas
Įsitikinkite, kad išvirusias bulves gerai nusunkėte. Juk jūs norite, kad košė būtų bulvių, o ne vandens skonio, ar ne? Jeigu norite, nusunktas bulves galite dar šiek tiek palaikyti ant viryklės, kad prieš sutrinant jos būtų sausesnės.
5. Papildomi ingredientai dedami tiesiai iš šaldytuvo
Prieš dedant į karštas bulves sviestą, jis turi sušilti iki kambario temperatūros, taip pat pienas ar grietinėlė pilami pašildyti. Šiltus produktus bulvės geriau sugers, be to, košė taip greitai neatvės.
6. Persistengimas
Išbrinkusios krakmolo granulės išvirtose bulvėse – subtilus dalykas. Jeigu jas grūsite pernelyg stipriai – tarkime, maisto trintuvėje arba per daug ilgai, išsiskirs daug krakmolo, dėl ko košė pasidarys lipni ir tikrai nekels apetito. Taigi su bulvėmis elkitės švelniai ir būsite apdovanoti puria koše ir laimingų svečių šypsenomis.
7. Paruošimas iš anksto
Visi mėgstame paruošti maistą iš anksto, ypač jeigu tai reikalauja daug laiko, tačiau bulvėms tai ne itin patinka. Jeigu padėsite jas nakčiai į šaldytuvą, kitą dieną bulvės bus kartono skonio.
Vis tiek norite košę paruošti iš anksto? Išvirtas bulves galite laikyti maždaug dvi valandas karščiui atspariame dubenyje, jį pamerkę į puodą su verdančiu vandeniu. Dubens viršų reiktų uždengti maistine plėvele. Prieš patiekdami bulves sugrūskite.
Atsiliepimai