Ingredientai
IKI pieno
500
ml
vanilės esencijos
1
a. š.
sviesto
60
g
kiaušinių
4
vnt.
cukraus miltelių
250
g
romo
50
ml
miltų
100
g
Gaminimo eiga
1. Užvirkite IKI pieną, vanilės esenciją ir 50 g sviesto. Atvėsinkite.
2. Atskirkite 2 kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su likusiais 2 kiaušiniais, cukraus milteliais, romu ir miltais. Išplakite iki vientisos tešlos ir supilkite atvėsintą pieną su sviestu ir vanile.
3. Gautą tešlą prieš kepimą palaikykite šaldytuve 1 val.
4. Kepimo formas ištepkite likusiu lydytu sviestu ir pilkite į jas tešlą.
5. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. 15 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 190 °C temp. ir kepkite dar 30 min.
6. Iškeptas kaneles palikite formelėse 5 min. prieš išimant iš jų.
Skanaus!
Atsiliepimai