Ingredientai
jautiena
400
g
balto kopūsto lapai
3
vnt.
svogūnas
1
vnt.
Česnakai
3
skiltelės
saliero stiebai
100
g
porai
200
g
trinti pomidorai
250
g
mocarelos sūris
200
g
bazilikas
15
g
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Vietoj makaronų lakštų panaudokite kopūstų lakštus – tai bus sveikesnė lazanijos alternatyva. Vakarienei lazaniją galite valgyti nors kasdien.
Gaminimo eiga
* Iškepkite jautienos faršą ir atidėkite vėlesniam naudojimui.
* Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė jautiena, kepkite smulkintus svogūnus, porus, saliero stiebus ir česnaką apie 5 minutes, kol suminkštės.
* Sudėkite faršą, trintus pomidorus, uždėkite dangtį ir troškinkite sumažinę kaitrą 15 minučių.
* Sluoksniuokite lazaniją: į kepimo indo dugną dėkite kopūsto lapą.
Tada dėkite mėsos padažą. Paplėšykite ir tolygiai išdėliokite mocarelą ir baziliką. Pakartokite procesą ir toliau sluoksniuokite kopūstų lazaniją.
* Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
* Prieš patiekdami leiskite pravėsti. Pilnai atvėsusią lazaniją laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.
Atsiliepimai