Ingredientai
didelis moliūgas
1
vnt.
alyvuogių aliejus
50
ml
tarkuotas muskato riešutas
1
a. š.
maltas imbieras
1
a. š.
cinamonas
1
a. š.
druska
pagal skonį
pipirai
pagal skonį
Porcijos: 3
Moliūgų sėklos – sveikatai naudingos. O jei skaniai paruoštos, bus ir puikus užkandis. Moliūgų sėklas kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
Gaminimo eiga
* Atsargiai išpjaukite moliūgo viršuje skylę.
* Rankiniu plaktuvu arba šaukštu išskobkite moliūgo vidų.
* Atskirkite sėklas nuo ląstelienos.
* Perplaukite vandeniu ir nusausinkite.
* Sudėkite sėklas į karščiui atsparų indą. Supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite maltą imbierą, cinamoną, druską, pipirus ir užtarkuokite muskato riešuto. Viską gerai išmaišykite.
* Kepkite orkaitėje 160 laipsnių temperatūroje 30–35 minutes, maišykite kas 10 minučių.
Atsiliepimai