Šventėms paruoškite ir iškepkite karpio kepsnelių. Iš išorės traškių, viduje – minkštų ir sultingų. patiekite karpį su grietinėlėje troškintomis daržovėmis.

Gaminimo eiga

* Į indą suberkite miltus, druską, pipirus, ciberžolę, išmaišykite.

* Karpio filė supjaustykite juostelėmis, apvoliokite miltų ir prieskonių mišinyje.

* Pankolį supjaustykite smulkiais kubeliais, porą – žiedeliais, morką – griežinėliais.

* Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite karpio filė juosteles ir apkepkite iš kiekvienos pusės po 2 minutes. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio – riebalų pertekliui sugerti.

* Į tą pačią keptuvę dėkite sviestą, išlydykite ir subėrę kelias minutes pakepkite daržoves.

* Supillkite grietinėlę, šiai užvirus suberkite žirnelius. Troškinkite, paskaninkite druska ir pipirais. Bebaigiant kepti užbarstykite smulkintais krapais, išmaišykite.

* Troškintas daržoves dėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite žuvies juosteles, apibarstykite ciberžole, krapais.

* Pabaigoje užtarkuokite kietojo sūrio, išspauskite ant žuvies citrinos. Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai