-
Šiandien

Sveikatos ekspertų forume – sprendimai negaluojančiai sveikatos apsaugos sistemai 3 min.

Šiandien, Balandžio 26 d., vyko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ir Vilniaus universiteto (VU) organizuotas Lietuvos sveikatos forumas „Universitetai, medicina ir sveikatos apsaugos sistema: dabartis ir ateitis“. Du gydytojus rengiantys medicinos universitetai suvienijo jėgas...

Pasaulio čempionato išvakarėse Lietuvos rinktinės žaidėjai tapo Vilniaus ledo valytojais 21 min.

Lietuvos ledo ritulio rinktinės kapitonas Paulius Gintautas ir vicekapitonas Emilijus Krakauskas linksminosi sėdę prie ledo valymo mašinos vairo.

Daugiabučio balkone kauniečiai „įrengė“ ir sporto salę, ir tualetą 24 min.

Šeštadienio vakarą Sukilėlių prospekte jaunuoliai surengė audringą vakarėlį. Daugiabučio balkone vaikinai ir sportavo, ir atlikinėjo gamtinius reikalus.

Trumpas pasirengęs atnaujinti aljansą su Orbanu 26 min.

Donaldas Trumpas pareiškė esąs pasirengęs atnaujinti konservatyvų aljansą su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu, jei bus perrinktas JAV prezidentu, praneša agentūra „ Reuters “.

Apie pavasarines alergijas gali pranešti ir netipiniai simptomai 29 min.

Atbundančios gamtos reiškiniai ir šiltėjantis oras gali džiuginti ne kiekvieną, nes dėl pražydusių augalų ir jų žiedadulkių gali kelti nemalonius simptomus ir iššaukti alergijas. Daugiau apie pavasarines alergijas praneš vaistininkas Mindaugas Rutalė.

„Simpsonai“ numarino 34 metus figūravusį personažą: gerbėjai liko priblokšti 34 min.

Sekmadienio vakarą ilgametis „Fox“ animacinis serialas „The Simpsons“ („ Simpsonai “) nusprendė atsisveikinti su vienu gerai pažįstamu personažu – girtuokliu Larry.

Klausimų sukėlė „Go Vilnius“ dirbančių vadovų skaičius: tokių – apie 50, o didžiausia alga beveik 10 tūkst. eurų (14) 34 min.

Oficiali Vilniaus miesto plėtros agentūra „ Go Vilnius “ nustebino ten dirbančių vadovų skaičiumi bei mokamais atlyginimais. Anksčiau portalas Madeinvilnius.lt skelbė pastebėjęs, kad šioje agentūroje dirba 56 darbuotojai iš kurių praktiškai beveik visi – vadovai .

SuTaupyk

Riešutų kremo verslą vystantis Mindaugas: įsigijome jį su užsidegimu kurti 45 min.

Prekių ženklą „Sviestas sviestuotas“ puikiai žino mėgstantys riešutų kremą. Jį prieš dešimtmetį įkūrė dvi draugės, tačiau šiandien jo vairą yra perėmę jau tretieji savininkai – Mindaugo ir Eglės Mančų šeima. Kada ir kodėl įsigijo šį verslą, kokią ateitį jam...

Iranas ir Kinija vienija jėgas dėl karinio bendradarbiavimo (2) 1 val.

Kinijos ir Irano gynybos ministrai per Kazachstane vykstančio Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) susitikimo pertrauką susitarė bendradarbiauti karinėje srityje, penktadienį pranešė Irano studentų naujienų agentūra (ISNA).

Šių žmonių darbo rinkoje daugės – dirbti su jais turės ir tie, kurie iki šiol buvo nusiteikę priešiškai 1 val.

Senstant Lietuvos visuomenei, vis labiau atsigręžiama į darbo rinką, kurioje vyresnio amžiaus žmonės iki šiol diskriminuojami, remiantis įvairiomis nuostatomis ir įsišaknijusiais mitais. Paskolos sumokėtos, daugumos vaikai jau suaugę, dirbti niekas netrukdo, tačiau nei...

Dėl vietos olimpinėje rinktinėje baidarininkai ir kanojininkai savaitgalį kovos Trakuose 1 val.

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai savaitgalį pradės oficialių varžybų sezoną. Balandžio 27-28 d. Trakuose vyks Lietuvos taurės – D. ir Z. Survutų memorialo varžybos. Jose bus kovojama ir dėl vietos olimpinėje Lietuvos rinktinėje, kuri startuos šių metų Paryžiaus...

Nepilnamečių tvirkinimo bylomis pagarsėjęs kaunietis išgirdo, kiek dar tikrai teks būti už grotų 1 val.

Kauno apylinkės teismas penktadienį nutarė trims mėnesiams pratęsti nepilnamečių tvirkinimu kaltinamam Algimantui Ulvidui taikomą suėmimą.

Delsimas kainuoja šimtus milijonų: deja, valdžiai susitarti kol kas nepavyksta (1) 1 val.

Ambicingų Europos Sąjungos (ES) dekarbonizacijos tikslų pasiekti įmanoma bus tik tuomet, kai visos suinteresuotos šalys ras bendrą kalbą. Šiandien, deja, taip yra ne visada, sako mokslininkai, o pastangas susikalbėti siekiant bendrų klimato kaitos mažinimo tikslų stato greta būtinų...

„Lidl“ galima sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko 1 val.

Posakis „Laikas – pinigai“, kaip niekada aktualus šiandien, kai kasdienybė perpildyta nesibaigiančių užduočių, neatsakytų elektroninių laiškų ir niekaip savo eilės nesulaukiančių buities darbų. Dėl to „ Lidl “ savo pirkėjams siekia pasiūlyti ne tik žemas kainas, bet...

Norvegijoje sulaikytas lietuvis, sauskelnių pakuotėse vežęs daugiau nei milijoną kronų (4) 1 val.

Norvegijos muitinės pareigūnai sulaikė lietuvį, kuris vežėsi daugiau nei milijoną kronų, supakuotų sauskelnių pakuotėse. Apie tai rašo vg.no.

Paaiškėjo galutinė Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės sudėtis 2 val.

Po šeštadienį įvykusios pirmosios oficialios Lietuvos rinktinės treniruotės „Twinsbet“ arenoje, paskelbta galutinė rinktinės sudėtis.

Kauno rajone dingo paauglė, jos buvo vieta nežinoma nuo balandžio 18 dienos 2 val.

Kauno policija ieško be žinios dingusios paauglės. Dingusioji išėjo iš vaiko gerovės centro dar balandžio 18 dieną.

Savaitės kriminalai. Mirtinas konfliktas Baltupiuose 2 val.

Apie nusikaltimą pranešusi moteris sulaikyta, įtarus žmogžudystę.

Tyrimas parodė, kad vienas dalykas namuose itin prisideda prie psichologinės gerovės 2 val.

Remiantis kasmetinio tyrimo apie gyvenimą namuose duomenimis, 28 proc. Lietuvos gyventojų namai nuteikia siekti sėkmės gyvenime. Todėl labai svarbu suprasti, kaip galime pagerinti savo namų aplinką, kad juose jaustumės lyg šventovėje, teikiančioje užuovėją nuo išorinio pasaulio...

Nuo planinės ekonomikos iki dabar: verslo transformacija ilgamečių darbuotojų akimis 2 val.

Kai darbuotojai įmonėje dirba ilgiau nei vadovai ir savo akimis mato tiek įmonės, tiek visos šalies virsmą, kompanija gali džiaugtis turėdama tarsi gyvą metraštį. Tokia yra Jadvyga Glumbakienė, Vilniaus paukštyno prieskonių svėrėja Mėsos gaminių ceche ir įmonės ambasadorė.

Delfi Plius dokumentikos premjera: „Narkotikai: realybės dozė“ – išskirtinės ir dar negirdėtos išpažintys prieš kamerą (1) 2 val.

„Noriu sugriauti mitą, kad žmonės, vartojantys psichoaktyvias medžiagas yra kitokie: keisti ar gyvenantys visuomenės pakraščiuose”, – atvirame interviu prieš Delfi kameras pasakoja vilnietis, neslepiantis, kad vakarais namuose su žmona vartoja narkotikus.

Ar Sacharos dulkės buvo sukeltos dirbtinai? 2 val.

Socialiniuose tinkluose platinamas vaizdo įrašas, kuris neva patvirtina, kad Sacharos dulkės dirbtinai sukeltos žmonių. „Melo detektorius“ patikrina šio vaizdo įrašo kilmę.

Vis dar nepavyksta gardžiai ant grilio iškepti žuvies? Šie šefo patarimai kaip tik jums 2 val.

Pavasarį vis dažniau mėgaujamės lauke gaminamų patiekalų skoniais, o pasirinkti yra iš ko: nuo marinuotos pigesnės paukštienos, šviežių mėsos dešrelių ar kepsnių iki skirtingų daržovių, sūrių ar net vaisių. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad bent porą...

Dirbtinio intelekto pagrindu veikiantis robotas sugeba atkartoti į jį žvelgiančio žmogaus šypseną 2 val.

Kolumbijos universiteto Kūrybinių įrenginių laboratorijos inžinieriai sukūrė robotą vardu Emo , gebantį imituoti žmogaus veido išraiškas.

Naujausios kartos roboto nebeatskirsite nuo gyvo žmogaus – neįtikėtina, ką jis daro: tai naujos eros pradžia 2 val.

Kolumbijos universiteto Kūrybinių įrenginių laboratorijos inžinieriai sukūrė robotą vardu Emo, gebantį imituoti žmogaus veido išraiškas. Nors žodinės komunikacijos srityje robotai gerokai ištobulėjo, ir taip nutiko atsiradus tokioms programoms kaip „ ChatGPT “, jų...

Lietuvos bendrabučiai atveria duris negalią turintiems studentams, tačiau stovi tušti regos negalią turinti studentė – aš jau iš anksto žinojau, kaip bus (1) 3 val.

Lietuvos universitetuose studijuoja šimtai įvairių negalių turintys žmonės, tačiau gyventi bendrabučiuose pasiryžta vos vienas kitas. Prieš daugiau nei 30 metų statant šiuos pastatus mažiausiai galvota apie jų pritaikymą ir būsimiems studentams su negalia. Kokia situacija yra...

Laidų vedėja Keitė Arai prabilo apie patirtas patyčias mokykloje: teko kreiptis į psichologą 3 val.

Spaudimas dėl pažymių ir pasiekimų, patyčių problema, narkotikų vartojimas, neįsiklausymas į jaunų žmonių poreikius ir jausmus – tokios problemos įvardijamos kaip didžiausios šių dienų Lietuvos mokyklose.

Prieš su ruse kovoti nesutikusią lietuvę – kibernetinė ataka: akivaizdu, kad tai kažkam labai nepatiko (16) 3 val.

Po to, kai Lietuvos bokso federacija savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė naujieną apie Lietuvos boksininkės Anos Starovoitovos sprendimą boikotuoti Europos čempionato pusfinalio kovą su Rusijos sportininke Nune Asatrian, sulaukta nemalonaus atsako.

Prieš NCAA sezono pabaigą – išskirtinis pripažinimas Starkutei 3 val.

Paskutinius metus JAV studentų pasaulyje leidžianti geriausia Lietuvos golfo žaidėja, Arizonos universiteto komandos narė Gilė Bitė Starkutė sulaukė net dviejų garbingų įvertinimų.

Paaiškino, kaip pasiruošti nelaimėms ir kaip elgtis jų metu 3 val.

Siekiant informuoti gyventojus Lietuvoje buvo sukurtas specialus internetinis puslapis LT72 – Lietuvos pasiruošimo ekstremaliosioms situacijoms svetainė.

Rutos Lee meilės paslaptys – tarsi filmo siužetas: turbūt su visais pasaulio vyrais bent po sykį buvau pasimatymuose 3 val.

Holivude niekas nesistebi keliomis aktorių santuokomis ar nuolat keičiamais partneriais. Lietuvė Ruta Lee – reta išimtis. Ištekėjo ji būdama jau 41-erių ir su tuo pačiu vyru Websteriu Lowe santuokoje gyveno beveik pusę amžiaus. Mirtis juos išskyrė tik 2020-ųjų vasarą...

Nausėda apie galimybes Lenkijoje dislokuoti branduolinį ginklą: tai būtų atgrasymo elementas 3 val.

Lenkijai pareiškus, jog ši yra pasirengusi šalyje dislokuoti NATO branduolinius ginklus, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog toks Aljanso sprendimas prisidėtų prie atgrasymo ir atlieptų Europos saugumo lūkesčius.

Pas Editą. Tarnystė ir menas gyventi su Anželika Cholina 4 val.

Jai ploja visas pasaulis, jai atviros prestižiškiausios pasaulio teatrų scenos, su ja nori dirbti geriausi baleto artistai, o premjeras tiek Lietuvoje, tiek užsienyje lydi anšlaginės žiūrovų minios ir palankūs atsiliepimai.

Эфир Delfi: влияние угрозы войны на настроения литовцев и предвыборную риторику кандидатов 4 val.

Эфир Delfi: влияние угрозы войны на настроения литовцев и предвыборную риторику кандидатов

Kinija „grynu pramanu“ vadina Vokietijos teiginius dėl šnipinėjimo 5 val.

Pekinas penktadienį „grynu pramanu“ pavadino teiginius, kad Vokietijoje veikė Kinijos šnipai.

Delfi diena. Dėl sumažėjusių vaikų skiepijimo apimčių fiksuojamos jau pamirštos infekcijos 5 val.

Medikai skambina pavojaus varpais – mažėjančios vaikų skiepijimo apimtys atveria kelią pamirštoms ligoms ir jų protrūkiams.

Atostogų sezonas jau čia pat: lenktynininkas R. Baciuška pataria, kaip automobilį paruošti kelionėms 5 val.

Kelionės automobiliu – daugelio mėgstamas keliavimo būdas. Tokių kelionių skaičius šiltuoju sezonu ypač šokteli į viršų. Nors automobilis išvykose suteikia daug laisvės, ruošdamiesi tokiai kelionei turite ne tik susiplanuoti maršrutą, bet ir pasirūpinti savo transporto...

„Enefit“ pristato sprendimą elektromobilių turėtojams: įkrovimo stotelių nuoma ir nuolaidos elektros planui bei viešajame įkrovimo tinkle 5 val.

Skaičiuojama, kad 2030 m. Lietuvos elektromobilių parką gali sudaryti net iki 262 tūkst. automobilių. Visgi ekspertai vieningai sutaria, kad patogiam elektromobilio naudojimui iki šiol trūksta paslaugų, orientuotų į šių transporto priemonių vairuotojus. Savo ruožtu, vairuotojai...

Netikėtai mirusio Pauliaus Jaskūno gedi bičiuliai ir kolegos: dalijasi jautriais prisiminimais 5 val.

Po sukrečiančios žinios apie garsaus bosisto Pauliaus Jaskūno mirtį, jo artimi žmonės, kolegos ir bičiuliai dalijasi jautriais prisiminimais. Teigiama, kad žinomas vyras buvo nuostabus draugas ir puikus muzikantas.

Geriausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai užtikrintai startavo Kinijoje 5 val.

Geriausia Lietuvos paplūdimio tinklininkų pora Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas „Challenge“ turnyrą Kinijoje pradėjo užtikrinta pergale.

1 2