Kaip teisingai paruošti plikytą tešlą + receptas

 (5)
Jei mėgstate plikytus pyragaičius, šie patarimai skirti kaip tik jums. Taip pat rasite pačios paprasčiausios ir lengviausiai paruošiamos plikytos tešlos receptą.
Plikytos tešlos pyragaičiai
© Fotolia nuotr.

Supilkite pieną į puodą ir kaitinkite. Sudėkite sviestą, įberkite druskos ir maišant laukite, kol užvirs.

Nukelkite nuo ugnies ir nuolat maišant suberkite miltus.

Puodą vėl uždėkite kaitinti, bet nenustokite maišyti. Maišykite, kol tešla taps vientisa ir atšoks nuo puodo dugno.

Tešlą sukrėskite į kitą dubenį ir leiskite pravėsti.

Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite - tešla turi tapti blizgi ir elastinga.

Norimos formos sausainius ar riestainius kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

PATARIMAI:

Nekaitinkite tešlos per ilgai, supylus miltus užteks pakaitinti apie dvi minutes. Vos tik tešla maišant pradeda atšokti nuo dugno, iškart nukelkite nuo ugnies.

Kiaušiniai duos tešlai kietumo ir padės išlaikyti norimą formą. Jei kiaušinių bus per mažai - tešla neiškils. Jei bus per daug, sutrūkinės sausainių paviršius.

Kepdami pyragaičiai pučiasi, todėl turėtų būti palikti 3-4 cm tarpai tarp jų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Pienas
250 g Miltai
žiupsnelis Druska
60 g Sviestas
6 vnt. Kiaušiniai