Kaip pasigaminti naminius bulvių traškučius

 (2)
Naminius bulvių traškučius galima gaminti iš įvairiausių rūšių bulvių, svarbiausia, kad bulvės būtų kietos, nesudygusios.
© Vida Press

Skusti ar neskusti?

Skusti ar neskusti – štai kur klausimas. Atsakymas – tai jūsų pasirinkimas. Aš mėgstu traškią bulvių luobelę, tad neskutu bulvių traškučiams, o jūs galite bulves nuskusti, jei luobelė nepatinka.

Kaip lengviau supjaustyti

Naminiams bulvių traškučiams svarbu netgi tai, kaip bulvės supjaustytos. Jei bulvių griežinėliai vienodo storio, jie iškeps vienu metu. Puiki išeitis – pjaustyti bulvių pjaustymo aparatu.

Svarbus žingsnis, kepant bulvių traškučius, pamirkyti supjaustytus bulvių gabalėlius labai šaltame vandenyje. Tada pašalinamas krakmolo perteklius, o kepami bulvių traškučiai nesulimpa.

Taigi pamirkykite bulvių riekeles 20 – 30 min., paskui suberkite ant popierinio rankšluosčio ar švaraus medžiaginio rankšluosčio, nusausinkite. Kuo bulvės sausesnės, tuo geriau, tada karštame aliejuje vanduo nečirkš.

Įkaitinkite aliejų ir kepkite

Paruošę bulvių griežinėlius, į didelį, aukštą puodą įpilkite apie aliejaus per 7,5 cm. Reikalingas įrankis – termometras, kuriuo pamatuokite aliejaus kaitrumą. Verdančio aliejaus temperatūra turi būti apie 180 laipsnių Celsijaus. Kai subersite į įkaitintą aliejų bulvių traškučius, iš karto juos pamaišykite šaukštu, kad nesuliptų ir lygiai apskrustų. Kai traškučiai pagels, išgriebkite juos kiaurasamčiu.

Vos iškepę traškučius, iš karto apibarstykite prieskoniais
Viena iš auksinių taisyklių, kepant bulvių traškučius – vos išgriebus juos iš aliejaus, reikia apibarstyti prieskoniais. Jei traškučiai spės atvėsti, prieskoniai prie jų nebelips. Taigi išgriebę dėkite tra6kučius į popieriniais rankšluosčiais išklotą dubenį ir apibarstykite prieskonių mišiniu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą