Kaip paruošti tobulas salotas – 5 žingsniai

 (2)
Salotos - puikus patiekalas atėjus vasarai. Ne tik sveika ar gerai figūrai, bet ir paprasta paruošti, o receptas gali kasdien keistis - pagal tai, ko yra šaldytuve.
Salotos
© Fotolia nuotr.

Ruošiant salotas visai nebūtina sekti receptu. Galima pasikliauti savo išmone ir paisyti kelių taisyklių.

Daržoves rinkitės pagal sezoną. Žiemą pomidorai tikrai nebus tokie skanūs kaip vasarą. Renkantis sezonines daržoves, jų skonis visuomet būna ryškiausias. Lygiai tas pats pasakytina apie šviežias daržoves. Kuo šviežesnės - tuo skanesnės.

Skaniose salotose turi būti minkštų, traškių, sočių ir kietų ingredientų. Drąsiai maišykite minkštus avokadus, pomidorus, su traškiais agurkais, konservuotais kukurūzais, kietomis sėklomis, riešutais ir sočiu sūriu ar kepta mėsa.

Kuo daugiau daržovių rūšių ir priedų, tuo turtingesnis skonis. Atminkite, kad salotos turi turėti mažiausi penkias sudedamąsias dalis. Beje, galite drąsiai atsisakyti salotų lapų - jos tik suteikia apimties, bet ne skonio. Vietoj jų rinktis prieskoninius augalus , kaip bazilikas, ar žalius špinatų lapelius.

Nepadauginkite padažo. Skanioms salotoms pagardinti turėtų užtekti druskos, pipirų ir aliejaus. Jei trūksta kiek aitrumo įberkite aitriosios paprikos ar šlakelį sojų padažo. Vietoj alyvuogių aliejaus galite rinktis sezamų, graikinių riešutų ar moliūgų sėklų. Jie suteiks pikantiško skonio.

Salotos gali būti sočios. Tereikia įberti šiek tiek sūrio, įpjaustyti virto kiaušinio, įdėti gabalėlį keptos arba virtos vištienos ar lašišos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą