Kaip paruošti įdarytą kepsnį

 (1)


Iškepti gardų kepsnį, kad nebūtų sausas - tikras menas. Na, o paruošti įdarytą kepsnį - jau aukštasis pilotažas. Supažindinsime su pagrindinėmis šio patiekalo ruošimo taisyklėmis.
© Shutterstock nuotr.

Kepti ruošiamą mėsą pirmiausia reikia suformuoti ir surišti. Tada kepsnys išliks sultingas, nes neišbėgs mėsos sultys. Gražiai suformuoti ir iškepti galima įvairiausią mėsą, net ir mažiausius jos gabaliukus. Pavyzdžiui, mažus nugarinės griežinėlius prieš kepant galima apvynioti rūkytos šoninės juostele ir surišti.

Jeigu norite iškepti vyniotinį, rinkitės plokščius mėsos gabaliukus, kuriuos tereikės truputį pamušti. Tada dėti įdarą ir, labai stipriai susukus vyniotinį, surišti jį siūlu. Įdaro nereikėtų dėti labai daug, nes kepdama mėsa plečiasi, tad gali iširti siūlės.

Kaip paruošti įdarytą kepsnį
© Shutterstock nuotr.

Jeigu kepsite įdarytą vištą ar kitą paukštį, teks pasirūpinti, kad jo šlaunelės ir sparneliai būtų prigludę prie kūno. Tam reikės didelės storos adatos ir tvirto siūlo, kuris nedažytų.

Paukštį paguldykite nugara ant lentelės, adata perverkite per sparnelio sąnariuką, kaklo odą atlenkite ir siūlu pritvirtinkite prie nugaros. Tada perverkite per antrąjį sparnelį. Paskui „siūkite“ paukščio šonu įstrižai tarp sulenktų kojyčių sąnarių. Po to adata durkite po krūtinkauliu, prispaudžiant vieną koją, ir vėl durkite per visą paukštį, siūlu prispaudžiant antrąją koją. Siūlo galus suriškite.

Kaip paruošti įdarytą kepsnį
© Shutterstock nuotr.

Taip surišto paukščio galūnės nestyros ir per daug neapskrus.

Beje, jeigu kepsite įdarytą paukštį, nepamirškite užsiūti ertmės, pro kurią dėjote įdarą, kad jis neiškristų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą