Valgant netinkamo maisto pusryčiams, vėliau labiau norėsis skanumynų, o tinkama dienos pradžia su sveiku maistu suteiks sotumo, nekils poreikio užkandžiauti iki pietų, taigi bus lengviau sulieknėti.

Štai 14 pusryčiams rekomenduotinų maisto produktų:

1. Kiaušiniai – baltymų šaltinis, jie ilgam suteikia sotumo, todėl dieną ne taip greitai išalksite ir, savaime suprantama, lieknėsite.

2. Daigintuose kviečiuose – gausu ląstelienos. Tyrimais įrodyta, kad ši ląsteliena mažina apetitą (taip mažėja ir rizika sustorėti), išlaiko stabilų cukraus lygį.

3. Bananai turi daug ląstelienos, kuri, kaip žinome, ilgam užtikrina sotumo pojūtį. Nesunokusiuose bananuose yra vadinamojo atspariojo krakmolo, nuo kurio lėčiau išalkstama, tad nesikaupia riebalai ant pilvo.

Pusryčiai

4. Jogurtas turi daug baltymų, jis mažina alkį, todėl nepersivalgysite ir nebus pavojaus sustorėti.

5. Glotnučiai – puikus būdas suvartoti daugiau ląstelienos ir baltymų, kurie ilgam suteikia sotumo. Svarbu nepridėti daug kalorijų turinčių komponentų.

6. Uogose gausu vitaminų, ląstelienos. Tyrimais ne kartą įrodyta, kad valgant uogų, suvartojama mažiau kalorijų, mažėja svoris.

7. Greipfrutuose labai mažai kalorijų, daug vandens ir ląstelienos.

8. Kava spartina medžiagų apykaitą, padeda greičiau deginti riebalus. Pastoviai geriant kavos, lengviau kontroliuoti svorį.

9. Kiviai turi daug ląstelienos ir pektino, tad nuo jų mažėja apetitas ir, savaime suprantama, svoris. Kiviai – natūralūs laisvinamieji, kurie taip pat padeda šalinti skysčius.

10. Žaliojoje arbatoje yra medžiagų, kurios spartina riebalų ir kalorijų deginimą.

Pusryčiai

11. Ispaninio šalavijo sėklos turi daug baltymų ir ląstelienos, todėl stabilizuoja cukraus lygį kraujyje, mažina apetitą.

12. Avižos mažai kaloringos, o ląstelienos ir baltymų turi daug, todėl skatina lieknėti. Jose yra ir beta gliukano, kuris mažina cukraus lygį kraujyje ir malšina apetitą.

13. Linų sėmenų sėklos turi tirpios ląstelienos, jos ilgam suteikia sotumo.

14. Riešutai – ląstelienos, baltymų ir sveikų riebalų šaltinis. Tyrimai rodo – vartojant riešutų, mažiau rizikos sustorėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją