maisto produktai

422 straipsnių

„Iki“

Kokia yra puikių mėsainių, minkštutėlių šašlykų ir pasakiškai gardžių dešrelių paslaptis? Svarbiausias dalykas yra net ne receptas ar kepimo technika, bet mėsos kokybė, įsitikinęs Gintaras Bačkovas. Jis jau daug metų dirba „Iki“ mėsos technologu ir rūpinasi, kad pirkėjus pasiektų tik aukščiausius k...

Manipuliacija
Melo detektorius
Kodėl Rusijoje naikinami didžiuliai kiekiai obuolių?

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašai, kuriuose nufilmuoti iš sunkvežimių verčiami ir traiškomi obuoliai. Tokie vaizdai sujaudino jais pasidalinusius vartotojus, kurie puolė piktintis, kad tokiu būdu keliamas dirbtinis badas. „Melo detektorius“ išsiaiškino, kas iš tiesų vyksta tokiuose įrašuo...

Vytautas Budzinauskas

Daržovės, mėsa ir kiti populiarūs maisto produktai Lietuvoje prieš dvi dešimtis metų buvo keliskart pigesni, jeigu vertinsime vien pinigine išraiška. Tačiau ekonomistai perspėja neskubėti pasinerti į nostalgiją, nes laikui bėgant kinta žmonių perkamoji galia, geopolitinis kontekstas ir kiti veiksnia...

Viktorija Chockevičiūtė, laida „Piniginiai reikalai“, tekstą parengė Gabija Zdanytė

Šių metų lapkritį Lietuvoje buvo fiksuota defliacija ir per mėnesį kainos sumažėjo 0,4 proc. Tačiau metinė statistika rodo, kad kainos vis dar kilo. Anot ekspertų, sakyti, kad neatpigo visiškai jokie maisto produktai – negalima. O šiuo metu jau vyksta derybos tarp tiekėjų ir prekybos tinklų dėl kitų...