Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

1. Marinuoti agurkai. Vidutinio dydžio marinuotas agurkas – turi tik maždaug dešimt kalorijų. Taigi, šiai daržovei suvirškinti organizmas išeikvos daugiau kalorijų, nei iš jos gaus. Tobula užkandėlė, kurios galite kimšti į valias. 

Nuotr. Shutterstock

2. Bolivinės balandos. Šio augalo sėklos – tikra baltymų bomba, todėl organizmui, reikia labai pasistengti, kad jas suvirškintų, vadinasi, jam teks išeikvoti daugiau kalorijų. Jos idealiai tinka su įvairiomis šviežiomis, truputėlį pakeptomis daržovėmis. 

Nuotr. Shutterstock

3. Kiaušiniai. Tryniuose yra vitamino B12, kuris padeda kūnui deginti riebalus. Be to, kiaušiniai sukelia sotumo jausmą, taigi nebekankina noras dar ką nors įsimesti į skrandį.

Nuotr. Shutterstock

4. Avokadai. Juose apstu apetitą slopinančių gerųjų riebalų ir L-karnitino – aminorūgšties, gerinančios medžiagų apykaitą. Ši daržovė labai tinka įvairiausioms salotoms ir užtepėlėms.

Nuotr. Shutterstock

5. Jogurtas. Paprastame jogurte (be jokių saldiklių) gausu probiotikų – organizmui naudingų bakterijų, kurios gerina virškinimą ir mažina pasisavinamų riebalų kiekį. Gardinkite jį šviežiomis ar šaldytomis uogomis, vaisiais. Tegul jogurtas pakeičia bandeles, tortus ir kitus organizmui visai nereikalingus saldumynus. 

Nuotr. Shutterstock

6. Sūris. Tai bene geriausias užkandis, kuris neužaugins storos riebalų rinkės aplink jūsų liemenį. Deginant riebalus dalyvauja ir pieno produktuose esanti konjuguota linolio rūgštis. Sūrių pasirinkimas labai didelis, tad tikrai rasite jums patinkantį.

Nuotr. Shutterstock

7. Žalioji arbata. Apie šio stebuklingo gėrimo įtaką mūsų organizmui nėra ką daug kalbėti. Joje ne tik knibžda riebalus deginančių katechinų, bet dar yra ir kofeino, kuris spartina medžiagų apykaitą.

Nuotr. Shutterstock