Tuštumos agurkų viduje – ypač dažna šių daržovių derliaus problema. Šiaip jau tokie agurkai tikrai valgomi, bet paprastai būna kartoki ir nelabai tinkami marinuoti. Štai kodėl verta pasidomėti, kas lemia ertmių atsiradimą ir kaip užsiauginti kietų agurkėlių.
marinuoti agurkai
17 straipsnių
Feisbuko grupėje „Karantino kuchnia“ internautai dalinasi ne tik įdomiausiais savo kulinariniais atradimais, bet ir pačių kurtais receptais. O štai pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose plintantis neįprastas agurkėlių receptas net pretenduoja tapti vasaros hitu – tuo net neabejoja recepto a...
Eksperimentas virtuvėje: išrinko skaniausius marinuotus agurkus, tačiau užrašas ant pakuotės nemaloniai nustebino (144)
Marinuotų agurkėlių pasirinkimas Lietuvos prekybos centruose – stulbinančiai gausus. Kokių tik nerastumėte – su garstyčiomis, su česnakais, su ąžuolo lapais, su vyšniomis, pjaustytų, nepjaustytų, traškių, didesnių ir mažesnių ir t.t. Tad šventėms išsirinkti agurkėlius kiekvienas galės pagal savo sko...
Kuris lietuvis nemėgsta baltos mišrainės ir nededa jos ant stalo per kiekvienas šventes? Tačiau šį kartą idėjų moderatorius Alfas Ivanauskas sako – ši baltosios mišrainės konkurentė taip pamalonins jūsų gomurius, kad apie kitas tiesiog pamiršite!
Kaip dažniausiai naudojame marinuotus agurkėlius? Greičiausiai, kaip užkandį arba garnyrą. Tačiau jų panaudojimo arealas – kur kas platesnis, nei galėjote pagalvoti. Ir šiandien tai įrodys skonių kolekcionierius Alfas bei žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta. Marinuoti agurkėliai – tai pu...
Manau, kad šprotai dažnai yra nuvertinama žuvis. Visi garbina ančiuvius, deda į salotas, ant picų ir t.t. Bet juk su šprotais taip pat labai paprasta pagaminti greitą sumuštinį, mišrainę ar bet kokį kitą užkandį. Dažnai užmirštame, jog šprotai yra tikrai gardi maža žuvytė, kurią maisto gamyboje pana...
Agurkų sūrymas praverčia ne tik ryte po vakarėlio. Patyrusios šeimininkės niekada neišpila agurkų sūrymo, nes žino – dėl puikaus skonio ir sudėties jį galima naudoti ir gaminant valgį, ir šiaip buityje.
Traškūs, rūgštūs, aštrūs, o gal su... uogomis? Marinuodami ar raugdami agurkus kaip ir kasmet galite pasikliauti senu geru šeimos receptu, tačiau galite išbandyti ir kažką naujo. Surinkome jums visą šūsnį receptų ir tikimės, kad bent vienas receptas taps naujuoju jūsų firminiu receptu.
Ieškant skaniausio agurkų marinato galima ir pasiklysti – interneto platybėse įvairiausių patarimų ir receptų apstu. Tačiau vienas receptas išsiskiria iš visų ir dėl to populiarėja tiesiog žaibišku greičiu. Agurkais „kareivėliais“ pavadintą receptą siūlome išbandyti ir jums.
Agurkus greitam naudojimui, kuriuos reikia laikyti šaldytuve, gali pasigaminti kiekvienas. Tam tereikės supjaustyti daržoves, užvirti marinatą ir paskui palaikyti šaldytuve 24 valandas. Rezultatas – skanūs ir traškūs agurkėliai, kuriais galėsite mėgautis jau kitą popietę, rašo thekitch.com.
Kieti ir traškūs, nuostabiai rūgštūs ir puikiai tinkantys tiek sumuštiniui pagardinti, tiek kaip atskiras užkandis – būtent tai vadinama gerais marinuotais agurkais. Ar žinojote, kad juos labai paprasta pasigaminti namuose?
Atėjusi vasara į virtuvę atneša daugybę šviežių vaisių ir daržovių. Kartais jų prinoksta tiek daug, kad valgyti nespėja nei artimieji, nei draugai. Dabar ypač puikus metas ne tik mėgautis šviežiais agurkais ar serviruoti juos skirtingų patiekalų garnyrui, bet ir pradėti kaupti atsargas šaltajam sezo...
Taip taip, garsusis britų kulinaras Jamie Oliveris taip pat marinuoja agurkus. Tradiciniams lietuvių marinavimo receptams nebūdingi ingredientai agurkams suteikia aštrumo ir pikantiškumo. Išbandykite ir jūs!
Prisipažinsiu, kad marinavimu ir konservavimu užsiimu retai ir pasikliauju tik močiutės receptais bei patarimais, nes jos daržovės iš stiklainio man pačios skaniausios. Tačiau šį kartą marinavau pats, vadovaudamasis savo nuovoka, juk tai virtuvėje yra vienas svarbiausių faktorių.
Jungtinėje Karalystėje odontologij os kabinetuose vis dažniau apsilanko dantų balinim o procedūros pageidaujantys klientai, rašo „The Daily Mail“.
Numesti keletą nereikalingų kilogramų galima ir sočiai valgant – reikia tik įtraukti į kasdienį racioną septynis produktus, kurie daro tikrus stebuklus (spartina medžiagų apykaitą ir neleidžia riebalams kauptis). Mažiau jūsų taip pamėgtų bulvių, makaronų, duonos ir bandelių, o daugiau mūsų siūlomų p...