Turėjau daug sezoninių žolių, tad nusipirkau grublėtų ilgavaisių lietuviškų agurkų ir paeksperimentavau. Trumpai pamarinuoti agurkai puikiai tiko prie kitos dienos mano pietų.
Reikės:
2 ilgavaisių lietuviškų agurkų
gelsvės, serbentų, vyšnių, krienų lapų
2 skiltelių česnako
2 stiklinių karšto vandens
1 v. š. aliejaus
5 v. š. acto
5 v. š. rudojo cukraus
1 v. š. druskos
čili pipiro
Gaminimas:
- Agurkų kotelius nupjaukite, supjaustykite storais šiaudeliais.
- Apliekite karštu vandeniu.
- Įpilkite aliejaus, acto, įberkite rudojo cukraus ir druskos.
- Jei norite aštriau, įpjaustykite čili pipiriuko.
- Sudėkite sezoninių žolių lapelius. Galite naudoti ir pačius krienus – agurkai bus traškesni.
- Įtarkuokite 2 skilteles česnako.
- Ragaukite – jei per rūgštu, įberkite dar cukraus.
- Palikite pastovėti 12 valandų.