Turėjau daug sezoninių žolių, tad nusipirkau grublėtų ilgavaisių lietuviškų agurkų ir paeksperimentavau. Trumpai pamarinuoti agurkai puikiai tiko prie kitos dienos mano pietų.

Reikės:

2 ilgavaisių lietuviškų agurkų
gelsvės, serbentų, vyšnių, krienų lapų
2 skiltelių česnako
2 stiklinių karšto vandens
1 v. š. aliejaus
5 v. š. acto
5 v. š. rudojo cukraus
1 v. š. druskos
čili pipiro

Gaminimas:

  • Agurkų kotelius nupjaukite, supjaustykite storais šiaudeliais.
  • Apliekite karštu vandeniu.
  • Įpilkite aliejaus, acto, įberkite rudojo cukraus ir druskos.
  • Jei norite aštriau, įpjaustykite čili pipiriuko.
  • Sudėkite sezoninių žolių lapelius. Galite naudoti ir pačius krienus – agurkai bus traškesni.
  • Įtarkuokite 2 skilteles česnako.
  • Ragaukite – jei per rūgštu, įberkite dar cukraus.
  • Palikite pastovėti 12 valandų.