Baltymai – iš aminorūgščių sudarytos makromolekulės. Baltymai įeina į ląstelių ir audinių sudėtį, jų pagalba formuojami ląstelių ir audinių griaučiai, reguliuojama normali organizmo veikla, kovojama su infekcijomis, atliekamos sudėtingos cheminės reakcijos ir kita.
Viena iš didžiausių baimių pasenti yra susijusi su atminties netekimu ar aštraus proto praradimu. Tačiau treniruojant savo smegenis to galima išvengti.
33 metų Lauros Čekanavičienės veganės stažas – tik pusmetis, bet jau ketverius metus moteris nevalgo mėsos ir daugelio gyvulinės kilmės produktų....
Pastaraisiais dešimtmečiais veganizmas sparčiai išpopuliarėjo ne tik dėl sveikatos ar paaštrėjusių gyvūnų mylėtojų kovų už gyvūnų teises,...
Pirmą kartą tarp Europos molekulinės biologijos organizacijos (EMBO) ekspertų pripažintų jaunųjų mokslininkų projektų – lietuvio mokslininko...
„ Rokiškio sūrio “ gamintojai žino, kad geras sūris – kaip konjakas: kuo ilgiau brandintas, tuo jis geresnis. Nežinia, ar apie tai galvojo...