baltymai

baltymai

Baltymai – iš aminorūgščių sudarytos makromolekulės. Baltymai įeina į ląstelių ir audinių sudėtį, jų pagalba formuojami ląstelių ir audinių griaučiai, reguliuojama normali organizmo veikla, kovojama su infekcijomis, atliekamos sudėtingos cheminės reakcijos ir kita.

Eksperimento metu pelių gyvenimą prailgino trečdaliu pašalinę gerai žinomą baltymą: ar tą patį galima padaryti ir žmonėms?

Naujas tyrimas su pelėmis parodė, kad eliminavus vieną amino rūgštį, sulėtėjo senėjimas ir pailgėjo jų gyvenimo trukmė.

Sveikatos receptas. Dietologė: bulvės – sveika, o skaičiuoti kalorijas – pavojinga

Dietų kultūra užvaldžiusi pasaulį. Žmonės baiminasi valgyti bulves, duoną, riebalus. Gydytoja dietologė, psichoterapeutė Rasa Audickienė...

VU mokslininkams – prestižinis tarptautinis įvertinimas: atliktas tyrimas publikuotas svarbiausiame mokslo žurnale „Science“ (1)

Geriausiu ir prestižiškiausiu pasaulyje pripažįstamame mokslo žurnale „ Science “ buvo publikuotas Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro...

Įvardijo, kokie grūdai tinkamiausi gardiems kepiniams: jei to nebus, tiks tik pašarui

Su maistu žmogus gauna apie 40 skirtingų maistinių medžiagų. Bet juk maistas neauga parduotuvėse. Koks jo kelias iki mūsų stalo? Ko reikia, kad...

Dr. Edita Gavelienė pasakė, kodėl nereikėtų bijoti rinktis šaldytas žuvis: viskas priklauso nuo to, kaip jas atitirpinsite ir apdorosite pasakė, kuri žuvis vertingiausia, o kurios geriau vengti

Ar galėtumėte įsivaizduoti žiemos švenčių vaišių stalą be žuvies patiekalų? Silkutė, žuvienė, tešloje apkepta žuvis ar net visą šeimą...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10