Baltymai – iš aminorūgščių sudarytos makromolekulės. Baltymai įeina į ląstelių ir audinių sudėtį, jų pagalba formuojami ląstelių ir audinių griaučiai, reguliuojama normali organizmo veikla, kovojama su infekcijomis, atliekamos sudėtingos cheminės reakcijos ir kita.
Naujas tyrimas su pelėmis parodė, kad eliminavus vieną amino rūgštį, sulėtėjo senėjimas ir pailgėjo jų gyvenimo trukmė.
Dietų kultūra užvaldžiusi pasaulį. Žmonės baiminasi valgyti bulves, duoną, riebalus. Gydytoja dietologė, psichoterapeutė Rasa Audickienė...
Geriausiu ir prestižiškiausiu pasaulyje pripažįstamame mokslo žurnale „ Science “ buvo publikuotas Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro...
Su maistu žmogus gauna apie 40 skirtingų maistinių medžiagų. Bet juk maistas neauga parduotuvėse. Koks jo kelias iki mūsų stalo? Ko reikia, kad...
Ar galėtumėte įsivaizduoti žiemos švenčių vaišių stalą be žuvies patiekalų? Silkutė, žuvienė, tešloje apkepta žuvis ar net visą šeimą...