baltymai

baltymai

Baltymai – iš aminorūgščių sudarytos makromolekulės. Baltymai įeina į ląstelių ir audinių sudėtį, jų pagalba formuojami ląstelių ir audinių griaučiai, reguliuojama normali organizmo veikla, kovojama su infekcijomis, atliekamos sudėtingos cheminės reakcijos ir kita.

Įspėjo, kokios mėsos geriau nevalgyti: gresia pakliūti į ligoninę (1)

Atėjus vasarai , daugelis miestą iškeičia į gamtą ir keliauja prie įvairių vandens telkinių, kur rengia pasisėdėjimus, piknikus ir grilio...

5 mitybos taisyklės vasarą: Sujeta patarė, kokiu atveju daug vandens negerti

Vasarą vis daugiau žmonių pajunta motyvaciją sportuoti – ar dailinant kūno linijas sporto salėje, ar bėgiojant gryname ore. Nors sportuojančių bei...

Delfi Plius

Įvardijo maisto produktus, kurių geriau nekepti ant grilio: tik išsausės ir neteks skonio

Grilio sezonas – tikras malonumas visiems, kurie mėgsta šašlykus, dešreles, keptas daržoves ir kitus gardžius patiekalus. Šiais laikais žmonės...

Nepritrūkite energijos Joninių naktį: neužmigti padės ir iš už Atlanto atkeliavusios grilio legendos

Ne vienam vasarotojui prailgsta ir siautulingai trumpa Joninių naktis – kuo arčiau saulėtekis, tuo sunkiau išvaikyti aplink besisukančias miego...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Delfi Plius Natalia Drozdiak, Kati Pohjanpalo, Firat Kozok

Istorinis žingsnis radikaliai pakeis Europos gynybą: tai labai stipri žinutė Putinui