Deja, stovėti neteks, todėl jūs jau primetate situaciją, kuomet jums atsisėdus, jūsų vakarienės bičiulio akys nukryps į jūsų pūpsantį, per žiemą užaugintą pilvuką. Ai, kaip nemalonu... Ankščiau sugalvodavau daugybę triukų, vizualiai naikinančių pilvą iš savo ir aplinkinių akiračio. Atsisėdus prisitraukdavau kėdę kuo arčiau stalo, taip uždengdama savo tingulio išdaviką, arba paprasčiausiai užsidėjus džinsus aukštesniu liemeniu, savąją rynkę aš įsimesdavau į kelnes ir užsisagsčiusi sagas kentėdavau dėl nepatogumo ir oro trūkumo. 

Vienaip ar kitaip – grožis reikalauja aukų, tik suveržus pilvą diržu, grįžus namo jis išsilaisvinęs iš kelnių išdribs visu grožiu, na, o spotuojant – daugiau joks rūbas nepastorins ir taip gerai atrodančios, stangrios figūros. Deja, jei pasirinkote pirmąjį variantą, vasarą jis neveiksmingas. Juk paplūdimyje su diržu nesideginsit, o ir prisidengti nemalonu – norisi tolygiai įdegti. Tai kaip gi kovoti su pilvo riebalais ir kaip išryškinti išsvajotąjį presą?

Pirmiausia įsidėmėkite, kad darydami po 100 atsilenkimų per dieną, jūs savo pilvo preso kad ir kiek ieškoję – su žiburiu nerasite. Belaužydami nugarą ir sprandą, jūs tik pervargsite, o galiausiai pastebėję, kad pilvas nemažėja, atsilenkimus baisiausiais žodžiais prakeiksite. Norint, kad ryškėtų jūsų pilvas ir degtų riebalai, jūs turite daryti kardio treniruotes. Bėgimas tiks kuo puikiausiai. Na,o norint pagreitinti riebalų deginimą – pasirinkite bėgimą intervalu, greitėjant bei lėtėjant.

Būtinai sureguliuokite savo mitybą. Pradėkite sveikai maitintis, atsisakykite greito maisto bei nemaistingų užkandžių, saldumynų. Įtraukite į savo meniu avokadą, riešutus, uogas ir daugiau žaliųjų daržovių, salotų. Norint sudeginti riebalus yra patartina sumažinti arba išvis atsisakyti angliavandenių. Jūsų suvartojamų kalorijų norma turi būti mažesnė nei sudeginamų.

Neskubėkite ir taisyklingai atlikite pratimus. Jei pratimus pilvo presui atliksite ne taip, kaip reikia, jūs ne tik nematysite rezultatų, bet ir pakenksite kitoms kūno dalims. Darant pratimus atsigulus (keliant kojas), pasistenkite neišriesti nugaros. Tarp grindų ir nugaros negali atsirasti net menkiausias tarpelis. Išsiriesdami jūs apsunkinate nugarą ir palengvinate krūvį, skirtą pilvo presui.
Įvairinkite pratimus. Pilvo presas neatsiras be paliavos darant tik atsilenkimus. Internete yra daugybė pilvo preso pratimų pavyzdžių.

Atliekant pratimus pilvo presui, taip pat labai svarbu kvėpavimas. Esant sunkiausioje pratimo pozicijoje (kai labiausiai sutraukiamas raumuo), pasistenkite orą iškvėpti, tačiau bendrai atliekant pratimus – jūsų plaučiuose turi būti pakankamai oro, todėl visiškai jo iškvėpti nereikia. Prieš pradedant pratimą – giliai įkvėpkite, užpildykite plaučius deguonimi. Priklausomai nuo pratimo dažnio, pradėję, jūs trumpai įkvėpkite ir trumpai iškvėpkite. Kitaip tariant – kvėpuokite tik puse plaučių. Taip atliekami pratimai bus veiksmingesni, labiau jausis šylantys pilvo preso raumenys.

Sąžiningai laikantis visų patarimų, iki vasaros jūs džiaugsitės dailiu pilvuku ir pačiu savimi. Gražus ir sveikas bei savimi pasitikintis žmogus yra laimingas žmogus.

Dalinuosi idėjomis apie pilvuką šiame VIDEO: 

Daugiau motyvuojančių idėjų bei sporto ir mitybos patarimų rasite Karolinos „Sveikos gyvensenos dienoraštis“, spauskite ČIA