mityba

mityba

Mityba – organizmo veiklos sritis, apimanti apsirūpinimą maisto medžiagomis, pradedant maisto paieška ir/ar medžiokle, jo kramtymą ir rijimą, virškinimą ir įsisavinimą. Žmogaus atveju į mitybą įeina ir maisto produktų paruošimas valgymui, patiekalų gamyba.

Gastroenterologė – apie šių dienų sveikatos rykštę: kokią žalą daro organizmui ir kas gresia negydant

„Gastroezofaginis refliuksas – itin varginanti liga, galinti stipriai pabloginti žmogaus gyvenimo kokybę“, – sako medicinos centro „Northway“...

Specialistės išanalizavo lengvus būdus numesti svorio: tokių absurdų dar neteko girdėti

Įsivaizduokite tobulą pasaulį, kuriame visi žmonės yra tobulų figūrų. Jiems užtenka einant miegoti užsiklijuoti liekninamąjį pleistrą ir nesukti...

Profesorė Daiva Vaitkienė: dauguma nepagalvoja, kas dar gali padėti nugalėti vėžį (2)

Vieni išgirdę vėžio diagnozę nenori tuo patikėti ir net atsisako gydymo. Kiti – vykdo visus gydytojo nurodymus, bet apsiriboja tik medikamentiniu...

Dietistė vardija, kokios kruopos turėtų būti mūsų virtuvėje, – tinka norintiems sulieknėti, sumažinti cholesterolį ar turintiems alergiją

Sveikos mitybos specialistai ragina į mitybą įtraukti daugiau grūdinių kultūrų. Tačiau kokios kruopos vertingos, o kokios – nelabai, į ką...

Daktaras Sujeta atvirai papasakojo, koks supermaistas yra tik pinigų leidimas, o kas iš tiesų gali padėti (1)

Spirulina, jūros daržovės, chlorelė, ispaninio šalavijo sėklos, goji uogos... O kur dar įvairūs trintų džiovintų daržovių mišinukai, kurie...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10