Mityba – organizmo veiklos sritis, apimanti apsirūpinimą maisto medžiagomis, pradedant maisto paieška ir/ar medžiokle, jo kramtymą ir rijimą, virškinimą ir įsisavinimą. Žmogaus atveju į mitybą įeina ir maisto produktų paruošimas valgymui, patiekalų gamyba.
„Gastroezofaginis refliuksas – itin varginanti liga, galinti stipriai pabloginti žmogaus gyvenimo kokybę“, – sako medicinos centro „Northway“...
Įsivaizduokite tobulą pasaulį, kuriame visi žmonės yra tobulų figūrų. Jiems užtenka einant miegoti užsiklijuoti liekninamąjį pleistrą ir nesukti...
Vieni išgirdę vėžio diagnozę nenori tuo patikėti ir net atsisako gydymo. Kiti – vykdo visus gydytojo nurodymus, bet apsiriboja tik medikamentiniu...
Sveikos mitybos specialistai ragina į mitybą įtraukti daugiau grūdinių kultūrų. Tačiau kokios kruopos vertingos, o kokios – nelabai, į ką...
Spirulina, jūros daržovės, chlorelė, ispaninio šalavijo sėklos, goji uogos... O kur dar įvairūs trintų džiovintų daržovių mišinukai, kurie...