Gaminom su Ričardu kiaulienos plovą. Pirmą kartą, beje, bet visai neprastai mums pavyko. Gal ryžių galėjom daugiau dėti, bet mes norėjom ne valdiško plovo  kai gabaliukų ieškai tarp ryžių, o suvalgęs imi save tikinti, kad greičiausiai nepastebėjai ir JAU suvalgei...

Taigi imam storapadį tvirtą puodą ir darbuojamės.

34 porcijoms reikės:

400 g kiaulienos,

250 g ryžių,

2-3 vidutinių morkų,

2 svogūno galvų,

0,5 raudonos paprikos,

druskos,

maltų juodųjų pipirų,

kmynų,

prieskonių (tiks ir šašlyko),

2 česnako galvų (neluptų),

kukurūzų aliejaus.

GAMINIMAS:

Negailėdamos į puodą šliūkštelėkite kukurūzų aliejaus ir pakepinkite jame kiaulienos gabaliukus (dydis  kaip guliašui), kol šie dailiai paskrus. Kai jau tampa dailūs, dedame žiedais supjaustytus svogūnus ir troškiname iki jie pagels (apie 10 min.).

Per tą laiką nuskutame ir šiaudeliais supjaustome morkas (galime smulkinti ir burokine trintuve, bet mes nenorėjome sutižusių morkų). Kai svogūnai pagelsta, suberkite morkas ir vėl kaitinkite, nuolat pamaišydamos, kol šios suminkštės.

Užsikaiskite virdulyje vandens. Kai morkos jau gatavos, užpilkite visas gėrybes verdančiu vandeniu (kad apsemtų), suberkite prieskonius (druską, pipirus, kmynus, šašlyko prieskonius, smulkiai pjaustytą papriką bei nenuluptą česnako galvą) ir pamaišiusios leiskite troškintis apie 2530 min. (puodo neuždenkite). Kmynai ir paprika  mano išsigalvojimas, bet mums patiko. Galite įmesti ir nesmulkintą čili pipiriuką.

Perplaukite šaltu vandeniu ryžius. Kai mėsa su daržovėmis baigs troškintis, suberkite ryžius, šaukštu tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Tada per kiaurasamtį (jis leis tolygiai vandeniui čiurkšti, nedarys „duobutės" ryžiuose) vėl pilkite į puodą verdančio vandens, kad viską apsemtų per kelis pirštus. Jokiu būdu nemaišykite! Kai plovas ims kunkuliuoti, viryklės kaitrumą primažinkite, puodą uždenkite ir 30 min. leiskite plovui virti.

Nukaitusios dar leiskite ryžiams 5 min. pabrinkti. Pamatysite, bus dailiai gelsvi ir labai gardūs! Plovą valgykite su marinuotais arba raugintais agurkėliais.

Nuotr. Shutterstock