Žemės ūkio duomenų centro duomenis, per pirmąsias 10 šių metų savaičių suklasifikuotų kiaulių skerdienų skaičius Lietuvos įmonėse siekė beveik 118 tūkst. vienetų. Iš jų daugiau nei 47 tūkst. vienetų arba 40,02 proc. buvo paskersta moderniausioje Lietuvoje „Norfos mažmena“ įmonių grupei priklausančio...
kiauliena
204 straipsnių
Kiauliena – kiaulės (Sus domestica) mėsa. Kiauliena yra viena iš labiausiai naudojamų mėsos rūšių pasaulyje, o prijaukintų kiaulių egzistavimo įrodymai siekia 5000 m. pr. m. e.
Kiaulienos suktinukai sluoksniuotoje tešloje pagaminami labai paprastai, bet skoniu ir išvaizda gali priminti prabangaus restorano patiekalą. Šiais suktinukais tikrai nustebinsite šeimyną, be to, kiekvienas galės pasirinkti, kaip juos valgyti – tiesiog vienus ar su šviežiomis daržovėmis ir įvairiais...
Jei dabar sąžiningai paskaičiuotumėte – kiek kiaulienos per šią savaitę suvalgėte? Ir kalbama ne tik apie didelius, sultingus kiaulienos kepsnius. Kiekvienas dešros gabaliukas, kumpelio griežinėlis ar tas blynas su kiaulienos faršu taip pat būtų skaičiuojamas į bendrą sumą. O tada pažiūrėkime į blog...
Kiaulienos nugarinė – viena populiariausių mėsos dalių, iš kurios galima pagaminti daugybę skanių patiekalų. Šios mėsos – kokybiškos ir šviežios – visuomet rasite „Norfos“ parduotuvėse, ji gardi, o svarbiausia, greitai ir nesudėtingai paruošiama.
Mitybos specialistai teigia, kad mėsa žmogaus maisto racione užima itin svarbią vietą, nes joje yra keletas pagrindinių maistinių medžiagų, kurių reikalingą kiekį būtų sunku gauti iš kitų maisto šaltinių. Tačiau svarbus ne tik reguliarus mėsos vartojimas, bet ir jos kokybė bei paruošimo būdas, kurio...
Nors vasarą dažniau mėgaujamės grilyje keptais gardžiais mėsos kepsniais, kartais norisi šilto ir jaukaus tradicinio naminio maisto. Dubuo tiršto guliašo – kaip tik tai, ko reikia. Puikiai tiks ir vakarojant gamtoje su draugais, juk pilną puodą guliašo nesudėtingai paruošite ir ant laužo – taip, kai...
Po visus namus pasklidęs dar garuojančio kepsnio aromatas kaipmat atvilioja visus prie Velykų stalo. Minkštutėlis keptas kiaulienos kumpis, o gal sodri ir sultinga jautienos išpjova – laiko išbandyti ir lengvai paruošiami marinatai padės atskleisti šviežios kokybiškos mėsos skonį ir bet kurį kepsnį ...
Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse dominuoja lietuviška mėsa – ji sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento. Anot Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, tai leidžia užtikrinti maksimalų mėsos šviežumą, kontrolę ir kokybę.
Tai tradicinis kiaulienos šnicelis, kurį paruošite gana nesudėtingai. Užtruksite vos kelias minutes. Iškeptą šnicelį patiekite su mėgstamu garnyru ir citrinos griežinėliu.
Kiaulių skerdimo apimtys Lietuvoje trečiąjį šių metų ketvirtį mažėjo, o supirkimo kaina didėjo, skelbia žemės ūkio leidinys „Agrorinka“.
Praėjusią savaitę, trečiadienį, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ( VMVT) direktorius Mantas Staškevičius susitikime su Japonijos vyriausiuoju veterinarijos pareigūnu Norio Kumagai aptarė lietuviško kiaulienosir jos gaminių eksporto į Tekančios saulės šalį galimybes, rašoma VMVT pranešime...
Japonijos ekspertai žada spartinti procedūras dėl lietuviškos kiaulienos eksporto galimybių į šią šalį ir artimiausiu metu žada atvykti į Lietuvą, teigia Maisto ir veterinarijos tarnyba.
Kiaulių supirkimo kaina pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse didėjo.
Kas trejus-ketverius metus ūkininkai didžiausioje pasaulyje kiaulių augintojoje patenka į negailestingos rinkos spąstus, dėl kurių pernelyg įsiskolinę augintojai atsiduria prie skolų krizės slenksčio.
Jeigu kiaulienos šašlykai ar tradiciniai kepsniai pabodo – pasigaminkite plėšytos kiaulienos. Plėšytą mėsą ne tik nesunku paruošti, ją panaudosite labai įvairiai – ji puikiai tinka ir mėsainiams, ir takams, ir buritams, kitiems populiariems patiekalams gaminti. Tačiau net ir ruošiant tokį paprastą p...
Lietuvoje susiklostė keista padėtis: kiaulių augintojai skundžiasi, kad negali išgyventi, nes supirkimo kainos nepadengia savikainos, perdirbėjai prašo vis daugiau mėsos, nes paklausa tik auga, vartotojai skundžiasi nuolat augančiomis kainomis prekybos centrų lentynose ir sako, kad greitai mėsos gal...
Mėsa – dažnas produktas mūsų mitybos racione. Jos patiekalus galime valgyti kone kasdien, nes mėsa pasižymi ne tik rūšių gausa, bet ir gamybos būdų įvairove. Vis dėlto, apie mėsą, jos savybes bei poveikį organizmui sklando daug tikrovės neatitinkančių mitų. Todėl kviečiame išsiaiškinti, kuriais mita...
Europa per pastaruosius mėnesius ėmėsi daugybės iniciatyvų kovai su infliacija. Pagalbos schemose gausu išmokų, mokesčių mažinimo ir netgi intervencijos į kainas. „Delfi“ pristato ryškius šių antiinfliacinių priemonių pavyzdžius, o portalo kalbinti ekonomistai perspėja, kad daliai šalių gali ilgaini...
Lietuvoje artimiausiu metu labiausiai brangs aliejus, duona ir kiauliena, prognozuoja kai kurie rinkos dalyviai. Jie ramina, kad prekių deficito pavyks išvengti, nors Ukraina jau paskelbė draudžianti dalies produktų eksportą, pranešė LNK Žinios.
Lietuvos maisto perdirbimo įmonės pradėjo bendradarbiauti su Ukrainos prekybininkais, kuriems reikia maisto, nes karas niokoja ne tik miestus, bet ir pramonę.