svogūnai

svogūnai

Valgomasis svogūnas (lot. Allium cepa, angl. onion, vok. Zwiebel, rus. лук) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos augalas. Anksčiau buvo priskiriamas lelijinių šeimai.

Gitanas Nausėda: artimiausius kelerius metus už paslaugas mokėsime vis brangiau (527)

Paslaugų kainų didėjimas užprogramuotas ilgesniam laikui, nes tai lemia didėjantys atlyginimai ir maža konkurencija, LRT RADIJUI sako ekonomistas...

Gydytoja papasakojo, kodėl magnio negalima vartoti su kalciu, o jonažolės su kontraceptikais (107)

„ Vitaminų ir mineralų asortimentas Lietuvoje yra labai platus, nors daugelio iš jų teigiamas poveikis išvis nėra įrodytas moksliškai”,–...

Vertingieji svogūnai: vėžio prevencijai, vaisingumui, kaulams ir virškinimui (13)

Netrukus turėsite progą nubraukti vieną kitą džiaugsmo ašarą, nes svogūnas – tikrai vertas pretendentas atsidurti ant jūsų pjaustymo lentelės....

Armėnas papasakojo, kaip skaniai išmarinuoti svogūnus prie šašlyko (58)

Vieniems patinka svogūnus patiekti prie jau iškeptos mėsos, o kiti renkasi marinioti šašlyką svogūnuose. Bet kokiu atveju svogūnas yra vienas tų...

Gudrybės, padėsiančios daržoves išlaikyti šviežias kuo ilgiau

Vasarą nuosavus daržus ar sodus turintieji džiaugiasi pirmaisiais užaugusiais vaisiais ir daržovėmis, tačiau netrukus gausus derlius gali tapti tikru...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10