Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.
morkos
253 straipsnių
Valgomoji morka (lot. Daucus carota var. sativa, angl. Carrot, vok. Karotte) – laukinės morkos kultūrinė atmaina.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Morkos – dažnas svečias ant mūsų stalo. Tačiau kartais, deja, jos nebūna tokios skanios, kaip tikėjomės. Kokia to priežastis?
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Šiems pietums pagaminti daug ingredientų nereikia – gardžią morkų sriubą išvirsite iš kelių daržovių. Trintą sriubą patiekite su sočiomis empanadomis – jų niekas neatsisakys. Morkų sriuba su empanadomis – tai, ko reikia kiek vėsesnę dieną.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Itin rekomenduojame pasigaminti daržovių sultinio. Tai puikus patiekalas švenčių vaišių nualintam organizmui. Prie daržovių sultinio patiekite ir kruasanų su špinatais ir varške.
Šiam užkandžiui paruošti reikės rūkyto upėtakio ir daržovių. Iš daržovių paruošite salsą, o kai ši atvės, ja papuošite žuvies juosteles. Be galo gardus užkandis su rūkytu upėtakiu pravers ruošiantiems šventinį stalą.
Karpis laikomas pusiau riebia žuvimi. 100 g karpio turi 127 kcal ir 6 g riebalų, naudingų Omega3 riebalų rūgščių, didelį kiekį (17,8) baltymų. Ši žuvis lengvai paruošiama, tad tinka ir kasdieniniam, ir šventiniam stalui.
Jei dar neteko valgyti perlinių kruopų košės su grybais, būtinai išbandykite. Visi ingredientai puikiai dera šiame patiekale. Vienas iš svarbių niuansų gaminant perlinių kruopų košę, – nepervirti jų: kruopos turi būti kramtomos konsistencijos.
Morkų salotos – daugelio pamėgtas receptas.Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė yra išbandžiusi ne vieną receptą iš interneto platybių ir dalijasi labiausiai patikusiu deriniu. R. Šniolienei itin patiko svogūno apkepimas aliejuje, tai morkų salotoms suteikia nepakartojamą po...
Nuo Pelenų dienos prasidėjusi Gavėnia įpareigoja tikinčiuosius pasninkauti, raginama atsisakyti įvairių produktų. Vis tik nuo seno lietuviams būdingas tradicinis pasninko valgiaraštis nėra nei skurdus, nei monotoniškas. Pasninko maistas buvo skanus, garsėjo sveikais valgiais, gaminamais iš natūralių...
Mielinius blynus valgome nedažnai, o kai ruošiame, stengiamės juos pagaminti kuo palankesnius sveikatai. Todėl į tešlą įdedame tarkuotų morkų. Bus tikrai skanu! Mielinius blynus valgykite su grietine ar mėgiamu pagardu.
Kopūstų salotos su morkomis – klasikų klasika. Šiuokart paįvairinta kukurūzais. Kopūstų salotas valgykite vienas, su duona ar patiekite kaip garnyrą.
Parduotuvių lentynose daržovių, vaisių pasirinkimas gausus – tereikia atsirinkti, kas bus naudingiausia ir kūnui, ir piniginei.
Antroje rugsėjo pusėje praktiškai visas derlius iš daržo nurinktas. Aktualus kitas klausimas – kaip saugoti derlių, kad daržovės, o konkrečiai – burokėliai ir morkos, kuo ilgiau išliktų šviežios ir tvirtos.
Būti Tel Avive ir neužsukti į Carmelio turgų būtų nuodėmė. Nors, jei kalbėsime apie krašto istoriją, jis nėra labai senas, tačiau šiandien laikomas garsiausiu šalyje.
Iš Lietuvos ūkių į parduotuvių lentynas atkeliaujančios morkos išties turi supergalių – padeda palaikyti akių sveikatą bei odos jaunystę. Šią daržovę galima triaukšti vieną, naudoti salotoms, troškiniams ir net gaminti desertus.
Norint auginti daržoves ir vaisius, nebūtina turėti sodo ar net balkono. Kai kurias rūšis galima auginti vazonuose ant savo namų palangės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasaros metu lietuviai gausiai perka šviežius vaisius, daržoves, atidžiai seka akcijas ir i...
Lysvėje šalia susodinus tinkamus augalus, ne tik užtikrinsite įvairovę, bet ir sumažinsite kenkėjų bei ligų.