Planuojantys agurkus konservuoti žiemai kasmet išgyvena tą pačią dilemą: kokį naują receptą išbandžius. Siūlome 7 agurkų konservavimo receptus. Čia rasite: raugintų, aštrių agurkėlių su čili ir imbieru, labai skanių marinuotų, raugintų su česnaku ir ciberžole, pjaustytų agurkų ir itin traškių marinu...
rauginti agurkai
30 straipsnių
Vasara – laikas, kai ant kasdienio stalo atsiduria šviežios, pačios įvairiausios sodo, daržo ir šiltnamio gėrybės. Tačiau artėjant rudeniui, jau nuo vasaros vidurio skubama pasiruošti užaugintas daržoves žiemai. Tam puikiai gali pasitarnauti rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų ...
Kur kas pigiau patiems pasigaminti šviežiai raugintų agurkėlių ar šaltibarščių, nei pirkti parduotuvėje gatavą produktą, įsitikinęs kainų lyginimo ekspertas, internete paskelbęs eksperimento skaičiavimus.
Vasariška šiluma jau sunokino pirmąsias šviežio derliaus daržoves. Tiesiai iš Lietuvos ūkių, traškūs agurkai jau keliauja į parduotuvių lentynas ir į mūsų lėkštes.
Atsakė, ar valgyti raugintus agurkus, jei skystis pabalo, ir kada produkto nevartoti, net jei kvapas nepakitęs (4)
Nusprendėte įsipilti į kavą pieno, bet pastebėjote, kad ant pakelio nurodyta galiojimo data pasibaigusi vakar. Tiesa, kvapas nėra prastas, o skonis – ne rūgštus. Ką darysite: pilsite į kavą, ar verčiau išpilsite į kriauklę? O kaip elgtis su duona, kurios pluta apipelijo? Gal nupjovus plutą valgyti s...
3 paprastos taisyklės, kurių laikydamiesi pagaminsite pačius traškiausius konservuotus agurkėlius (1)
Raugintus ar marinuotus agurkėlius mėgsta daugelis. Visgi, norint ypatingo skonio ir traškumo marinuotų ar raugintų agurkėlių pasigaminti namuose, reikėtų žinoti kelias subtilybes. Viena jų – naudoti kuo šviežesnius nedidelius kietus agurkus.
Tuštumos agurkų viduje – ypač dažna šių daržovių derliaus problema. Šiaip jau tokie agurkai tikrai valgomi, bet paprastai būna kartoki ir nelabai tinkami marinuoti. Štai kodėl verta pasidomėti, kas lemia ertmių atsiradimą ir kaip užsiauginti kietų agurkėlių.
Vos prasidėjus vasarai pradeda augti raugintų agurkų populiarumas. Ir ne veltui – juk rauginti agurkai ne tik skanūs, bet ir naudingi. Juose yra vitamino E, pantoteno rūgšties, magnio, fosforo, kalio, o svarbiausia – jie yra puikus natūralių probiotikų šaltinis.
Penki „auksiniai“ patarimai tobuliems raugintiems agurkėliams: gurmanai gali naudoti ir slaptą ingredientą (14)
Vasarai šuoliuojant į antrą pusę, norisi tinkamai išnaudoti jos nešamą derlių ir pasiruošti rudeniui bei žiemai. Štai kodėl dažnos šeimininkės ar šeimininko virtuvėje kaip tik dabar – stiklainių ruošimo raugintiems agurkėliams metas. Tačiau ar žinojote, kad rauginimui naudojant ne tos rūšies druską ...
Vasara – kepsnių, iškylų ir išvykų į gamtą su šeima ar draugais metas. Vasarą taip pat prasideda traškių ir kvapnių, mažai raugintų agurkėlių sezonas. Pakalbėkime apie tai, kaip greitai ir skaniai pasiraugti šviežių agurkų, rašo novate.ru.
Suvalgę raugintus agurkėlius neskubėkite išpilti sūrymo. Skystis, kuriame jie buvo, galės paskaninti dar kelis produktus.
Silkę mūsų šeimoje mėgsta visi, tad šaldytuve jos turiu visada. O dabar atradau naujieną – silkę be aliejaus. Žinote, koks tai gėris, kai nuo silkės nevarva aliejus.
Rauginti produktai istoriškai labiau siejami su žiemos sezonu, kada jais esame įpratę papildyti vertingų medžiagų atsargas organizme. Tačiau raugintais agurkais savo meniu galime praturtinti ir vasarą. Raugintų agurkų populiarumas pradeda augti vos atšilus orams. Jie tampa ištikimu grilio ir šašlykų...
Traškūs agurkėliai, kurie vilioja savo skoniu ir kvapu – daugelis be jų neįsivaizduojame vidurvasario. Kiti – pasirūpina jais ir žiemai. Tiesa, daugelis painioja sąvokas: rauginimas ir marinavimas. Pirmasis – daug sveikesnis, žmogaus organizmui palankesnis būdas. Antrasis – labai gardus, tačiau maži...
„Gal net gimiau agurkų lysvėje“, – juokauja iš Kėdainių rajono kilęs Gintaras Sucila. Užaugęs rajone, kur daugelis šiltnamiuose ir laukuose augina agurkus, jis šiandien jaučiasi atradęs širdžiai mielą veiklą. Ir jei būsite Vilniaus „Benedikto turguje“, jokiais būdais nepraeikite pro raugintas daržov...
Atėjus šaltajam metų laikui susimąstome, kaip maitintis, kad organizmas būtų atsparesnis šalčiui ir puolantiems virusams. Kiekvienas žinome, kaip svarbu rinktis vertingą maistą, kuris neapsunkintų ir turėtų pakankamai naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, tokios yra raugintos daržovės. Ekspertai pastebi, k...
Vienas, kone kiekvienuose namuose esantis produktas, valgomas kartą ar du per savaitę, gali būti naudingas ir mūsų išvaizdai, ir sveikatai , LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis kalba apie raugintus agurkus, kurie...
Traškūs, rūgštūs, aštrūs, o gal su... uogomis? Marinuodami ar raugdami agurkus kaip ir kasmet galite pasikliauti senu geru šeimos receptu, tačiau galite išbandyti ir kažką naujo. Surinkome jums visą šūsnį receptų ir tikimės, kad bent vienas receptas taps naujuoju jūsų firminiu receptu.
Vieną dalyką, ką moku daryti tobulai, – tai raugti agurkus, ne viename interviu nesikuklindamas yra sakęs vienas garsiausių Lietuvos humoristų Haroldas Mackevičius. Įpusėjus sezonui DELFI Maistas suskubo išsiaiškinti, koks gi tas firminis humoristo receptas.