guliašas

14 straipsnių

Guliašas (veng. Gulyás) – iš Vengrijos kilęs mėsos patiekalas. Tai paprastai iš jautienos, raudonų svogūnų, daržovių, paprikos miltelių, bulvių gaminama tiršta sriuba. Guliašas yra tradicinis vengrų piemenų, gyvulių augintojų patiekalas ir gamintas katile ant laužo.

Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.

Guliašas – puikus pasirinkimas, kai nenorima kaisti kelių puodų. Vieno puodo patiekalai – patys geriausi. Išvirusį guliašą gardinkite marinuotais kelmučiais ir petražolėmis.

Parengė Roma Macijauskaitė

Kai lauko temperatūra svyruoja apie nulį ar net krypsta į neigiamas reikšmes, būtina pasirūpinti ne tik šiltu paltu. Tokiomis dienomis organizmas prašyte prašo duoti jam šilto ir sotaus maisto – kad gebėtų atsilaikyti prieš žvarbiai drėgną orą. Tekste – dešimt būtent tokių receptų. Šildanti lašišos ...

Jurga Brazauskaitė

Sutinku, kad ne visi turi laiko ir kantrybės ruošti nuostabaus skonio troškinį – burgundišką jautieną (pranc. boeuf bourguignon). 3–4 val. prie puodų net savaitgalį nėra smagu. Nebent jūs esate to lėto gyvenimo filosofijos šalininkas, dievinate sukinėtis virtuvėje, ilgesingai laukti, o prancūzų mais...

www.5braskes.lt

Guliašas yra dažno lietuvio vienas mėgstamiausių patiekalų. Mano taip pat. Šis vengriškas patiekalas užkariavo tautiečių simpatijas nuo neatmenamų laikų. O iš kartos į kartą perduodami įvairiausi guliašo receptai itin vertinami. Siūlau pietums pasigaminti sotų guliašą, kokį šaltomis rudens dienomis ...

www.5braskes.lt

Iš tiesų tai guliašas yra vengrų patiekalas, ir netgi labiau sriuba, negu antrasis patiekalas. Bet mano namuose guliašas yra laikomas „tikru maistu“, priešingai negu visokie indiški, tailandietiški ar meksikietiški virtuviniai eksperimentai.