Išgirdusi, kad Vilniaus regiono gyventojams atsirado galimybė pasiimti daugkartines aliejaus rūšiavimo talpas ir vėliau sukauptus likučius priduoti didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse, Jašiūnuose gyvenanti mokytoja Vida Kiselevskienė sureagavo tuoj pat. Šią naujovę ji pristatė ne tik savo ...
aliejus
249 straipsnių
Aliejus – neutrali, nepolinė cheminė medžiaga, kuri yra klampaus skysčio būsenoje aplinkos temperatūros sąlygomis ir nesimaišo su vandeniu, tirpsta alkoholyje ir eteriuose. Aliejus turi didelį kiekį anglies ir vandenilio.
Šviežių kopūstų salotos – mano vienos mėgstamiausių. Jos pagaminamos labai greitai ir puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Šviežių kopūstų salotas gaminau su paprikomis, bet jei jų neturite, dėkite tarkuotas morkas, šviežius agurkus su konservuotais kukurūzais ir t.t. Patikėkit, bet šviežių...
Pasaulinės maisto kainos kovą padidėjo ir tai buvo pirmas prieaugis nuo liepos, penktadienį pranešė Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO).
Vis dar yra manančių, kad nieko blogo panaudotą kepimo aliejų ar jo likučius išpilti į kriauklę ir paprasčiausiai nuplauti vandeniu. Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) Tvarumo centro dėstytoja doc. dr. Aušra Zigmontienė teigia, kad tokio įpročio pasekmės – ne tik nuolat „užsikim...
Mėsos kukulius su sūriu ruoškite pietums ar vakarienei. Tik nepamažinkite porcijos. Glazūruoti minkštos sultingos mėsos kukulaičiai neabejotinai jums patiks.
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Gardiems pusryčiams – vafliai su kiaušiniene. Čia puikiai dera krevetės ir salotos. Na o idėja atšildytus kruasanus paversti gardžiais traškiais vafliais verta atskirų aplodismentų.
Vitaminas E galimai ne toks populiarus kaip kiti vitaminai, tačiau jis atlieka labai svarbų vaidmenį žmogaus sveikatai, rašoma shape.com.
Maria Angela Macchia į 200 metų senumo alyvmedžio viršūnę įsmeigia 10 pėdų strypą su elektrinėmis šukomis ir padidina greitį. Įrankis ilgais dantukais, sukurtas sunkiai pasiekiamiems alyvmedžių vaisiams nuo aukščiausių šakų surinkti, energingai supurto medžio vainiką, ir alyvuogės kaskadomis krinta ...
Pastaruoju metu pigęs saulėgrąžų aliejus gali vėl brangti, teigia kai kurie importuotojai, vežantys šią prekę išimtinai iš Ukrainos. Kainų analitikai savo ruožtu sako, kad paklausa tradiciškai auga prieš šventes, tačiau žmonės galimai turi sukaupę aliejaus atsargų.
Žagarėliai – neabejotinai vienas skaniausių desertų. Tokiam gardumynui negaila ir sugaišto laiko. Išvirusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra.
Mes visi girdėjome apie polinesočiąsias riebalų rūgštis, tokias, kaip omega-3, ir jų naudą mūsų organizmui. Riebalų rūgščių yra ir daugiau, tarp jų – omega-6, omega-7 ir omega-9. Beje, jeigu omega-3 paprastai minimos kaip visiškas gėris mūsų organizmui, tai omega-6 dažniausiai yra linčiuojamos, bet,...
Šalyje auga ne tik susidomėjimas ekologišku maistu, bet ir tvaria, organiška bei natūralia kosmetika. Vis dažniau siekiant puoselėti natūralų grožį grįžtama prie pačių paprasčiausių, bet tikrai ne ką mažiau efektyvių grožio ritualų, atkeliavusių dar iš senelių laikų.
Sako, ryto valgis turi būti sočiausias, tad kviečiame išsikepti tokią kiaušinienę. Gaminadmi užtruksite apie 15 minučių. Kiaušinienę patiekite su žaliomis daržovėmis.
Migdolų aliejus – tai vienas dažniausiai kosmetikoje naudojamų aliejų. Apie šio aliejaus naudą kalba daugelis, nuo jį pamėgusių moterų iki tiriančių mokslininkų.
Pasėlių deklaravimo duomenys rodo, kad ekologiniai ūkiai šiemet deklaravo beveik 14 proc. mažiau ploto nei anksčiau, vadinasi, ekologinių ūkių skaičius mažėja. Apie tokio ūkio ypatumus bei rūpesčius, slegiančius ūkininkų pečius, kalbėjomės su „E. Jastramsko ekologinio ūkio“ vadybininke ir ūkininke J...
Nors apie alyvuogių aliejaus nauda sveikatai žino visi, tačiau ne visi moka jį tinkamai naudoti. Pasak maisto specialistės Guodos Azguridienės, besirenkant alyvuogių aliejų visų pirma jį reikėtų pauostyti.
Ekspertai teigia, jog neteisinga alyvuogių aliejų vertinti tiesiog „šis tinka salotoms, o šis kepti“. Tiesa, Lietuvoje tai vis dar populiariausi alyvuogių aliejaus pasirinkimus lemiantys būdai, todėl maisto ekspertė Guoda Azguridienė dalijasi patarimais, koks aliejus labiausiai tinka salotoms, koks ...
Išsirinkti aliejų sunkiau nei serialą „Netflix“ – tenka atsižvelgti į daugybę veiksnių: polifenolių kiekį, spaudimo būdą ir kt. Apsispręsti padės dietologų komentarai ir rekomendacijos, rašo womenshealth.com.au.
Pasaulinis biokuro bumas veikiausiai paskatins augalinio aliejaus – tradiciškai naudojamo maisto ruošimui, bet šiais laikais vis dažniau varančiam vilkikus ir lėktuvus – trūkumą, pakurstydamas diskusijas, kas svarbiau: maistas ar degalai.