Yra priežastis, kodėl kai kuriems žmonėms nereikia gaminti maisto. Mat pas juos gali užeiti maisto kritikas Užkalnis ir, neradęs beveik nieko, ką galima pavadinti maistu, parašys, ką galvoja.
plovas
26 straipsnių
Eliza – apie artimuosius sužavėjusį plovą: jei norite mėgautis biriu ir drėgnu patiekalu, nepamirškite 2 taisyklių (1)
Kiekviena šeimininkė ar šeimininkas turi savo receptus. Maisto tinklaraščio „Vienkiemio virtuvė“ autorė Eliza Bielinė šiandien noriai dalijasi savo plovo variantu. Nors tai gana paprastai paruošiamas patiekalas, vis tik porą niuansų reikia žinoti – norint gauti patį geriausią rezultatą.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
„Iš Londono pas mus atvykote, sere?“, – mandagiai rusiškai pasiteiravo liokajus dideliame ir tviskančiame užsienietiško prekės ženklo viešbutyje Taškento centre, ir man persuko smegenų likučius, kurie dar buvo nepersukti po pokalbio su taksi vairuotoju iš oro uosto (vairuotojas man išaiškino, kad ni...
Nuo laukinių ožkų stebėjimo kalnuose iki derybų Taškento aukso turguje. Nuo trijų garsiausių Islamo miestų, Šilko kelio iki saulėtekio ir saulėlydžio dykumoje. Nuo tradicinio plovo ragavimo iki uzbekų svetingumo pažinimo kiekviename kelionės žingsnyje. Ingrida Pociutė, kelionių agentūros įkūrėja, pa...
Plovo gaminimas – it meditacija. Kepti, maišyti, troškinti ir laukti. Laukti to gardaus patiekalo, kurio aromatas paskutinėmis minutėmis išsunkia paskutinius kantrybės lašelius. O jau tada belieka mėgautis patiekalu, kuriam abejingų nėra. Net jei nevalgote mėsos, gaminkite plovą su kitais priedais. ...
Uzbekistanas daugeliui tebėra labai egzotiška kelionės kryptis, o tuos, kurie ten susiruošia, pirmiausia vilioja senoviniai Šilko kelio miestai – sostinė Taškentas paprastai būna tik trumpa stotelė pakeliui į Samarkandą ir toliau. Vis dėlto nuobodžiai modernaus ir žavesio stokojančio Taškento išveng...
Maisto ekspertė išdavė paslaptį, kaip ant laužo paruošti tobulą uzbekišką plovą: svarbu žinoti du dalykus (44)
Ryžių populiarumas neturėtų stebinti, kadangi tai yra produktas, ypač naudingas organizmui, pasižymintis daugybe gerųjų savybių ir puikiai tinkantis pačių įvairiausių patiekalų gamybai. Vienas jų – plovas, kuris tobulai praturtins lauko kepinių sezoną.
Ar esate buvę Indijoje? Vienas, antras šaukštas šių aromatingų ryžių ir pasijausite tarsi keliaudami, skonių traukinys jus nuveš į nepakartojamų kvapų ir skonių šalį. 2 vidutinių svogūnų 300 g surimio lazdelių 3 kardamono sėklų 2 stiklinių vandens 2 ekologiškų provanso žolelių sultinio kubelių 1 sti...
Plovo čempionas išdavė, kaip išsivirti labai gardų plovą: neįdėjus vieno prieskonio plovas skanus nebus (332)
Lauke – žiema, bet šaltas oras neturėtų sutrukdyti džiaugtis gamta. Galima tinkamai apsirengti ir pasimėgauti žiemos malonumais. O kad nesušaltume – reikia kažką pasigaminti šilto ir skanaus. Plovas – idealus pasirinkimas, kurį galima valgyti ir po atviru dangumi. Kaip išsivirti labai gardų plovą De...
„Iš pirmo žvilgsnio šis patiekalas gali pasirodyti kaip mums įprastas plovas, tačiau neapsigaukite, nes indiški prieskoniai jam suteikia visai kitą charakterį. Tradicinis „biryani“ gaminamas tik su basmati ryžiais, kurie pasižymi lengvu riešutiniu poskoniu ir išvirę nesulimpa“, – teigia tinklaraščio...
„Barono plovas“ – ypatingas „Barono vilos“ sodybos patiekalas, gaminamas nuo pat jos įkūrimo laikų. Jo virimui naudojama čia pat užauginta aviena. Sodybos šeimininkai šį plovo receptą ir prieskonius atsivežė iš draugų uzbekų, gyvenančių Tadžikistane. Plovas verdamas lauke ant laužo dideliame kazane ...
Savaitgalį vykusią Kauno mugę „Pavasaris 2019“ vainikavo įspūdingas rekordas – milžiniškame kazane išvirtas rekordinis uzbekų avienos plovas, kurio masė svėrė 213,55 kg – viso net 610 porcijų. Šio rekordo sumanytojas, šeimos restorano „KaravanSarai” šefas Darius Lileikis su dviem asistentais plovą i...
Kiek Vilniuje yra maitinimo vietų vietelių, tai net ir aš stebiuosi. Atrodo, jog per daugiau nei ketverius metus, kada sau taikau auksinę taisyklę – pietauti kasdien skirtingoje vietoje, turėčiau žinoti kiekvieną iš jų. O dar jeigu vieta yra sąlyginai netoli nuo mano darbo vietos, tai kaip taip galė...
Skaičiuojama, kad vienas Lietuvos gyventojas vidutiniškai per metus išmeta daugiau nei 50 kg maisto, o tai yra net 500 porcijų grikių kruopų, jeigu išmetamo maisto kiekį skaičiuotume jomis. Kad daugiau netektų švaistyti, dalijamės praktiniais patarimais, kaip panaudoti nuo patiekalų gamybos likusius...
Rytiečiai sako, kad plovo yra tiek rūšių, kiek pasaulyje gyvena musulmonų. Šią patarlę galima papildyti priedu: ir kiek yra lietuvių.
Rytiečiai sako, kad plovo yra tiek rūšių, kiek pasaulyje gyvena musulmonų. Šią patarlę galima papildyti priedu: ir kiek yra lietuvių.
Tai aštrus patiekalas su kajeno pipiru ir įmantriu pavadinimu – jambalaya. Dažniausiai šis patiekalas ruošiamas iš krevečių, vištienos, ryžių ir daržovių. Galima jį būtų pavadinti ir šiek tiek kitokia – gerokai liesesne plovo versija.
Praėjusį penktadienį Uzbekistano sostinėje Taškente vykusiame tradicinės kultūros festivalyje išvirė didžiausią pasaulyje plovo katilą.