„Mes pirmose dvejose čempionato rungtynėse darėme daug klaidų. Šįkart žaidėme geriau. Susikaupėme ir parodėme, ką sugebame. Mes turėjome progų įmušti daugiau įvarčių ir taip išspręsti savo likimą turnyre“, - turkų futbolo specialisto žodžius cituoja „Goal.com.“

Turkija po šios pergalės surinko 3 taškus ir išsaugojo galimybę pateikti į aštuntfinalį.

Tuo metu Čekijos rinktinės treneris Pavelas Vrba apgailestavo, kad jo auklėtiniai iš čempionato traukiasi jau po grupės varžybų.

„Rungtynių baigti didele dalimi lėmė ankstyvas turkų įvartis. Mes nesugebėjome išpešti naudos iš kamuolio kontrolės. Toliau mums skaudžiai kirto varžovų kontrataka. Savo progų mes neišnaudojome dar pirmame kėlinyje. Antrame kėlinyje veržėmės į priekį, bet viskas buvo veltui“, – sakė čekas UEFA svetainei.

Čekai pirmame ture 0:1 nusileido ispanams, o antrame išplėšė lygiąsias 2:2 su kroatais. Savo ruožtu turkai 0:1 pralaimėjo Kroatijai ir 0:3 neprilygo Ispanijai.

Kitose D grupės rungtynėse Kroatija netikėtai 2:1 (1:1) nugalėjo Ispanijos rinktinę ir užėmė pirmą grupės vietą.

Lenkai džiaugėsi „sausais“ vartais

Lenkijos rinktinės treneris Adamas Nawalka po pergalės 1:0 prieš Ukrainą Europos čempionato C grupės trečio rato mače džiaugėsi, kad jo auklėtiniai per trejas pirmenybių rungtynes nepraleido nė įvarčio.

„Mes labai džiaugiamės 3 taškais, dabar jų turime jau 7. Mes kol kas nepraleidome nė vieno įvarčio ir judame pirmyn. Mes gerai pradėjome rungtynes ir sukūrėme kelis momentus. Vėliau perleidome aikštės vidurio kontrolę varžovams ir silpnai kovojome dėl aukštų kamuolių. Ukrainiečiai turėjo porą progų ir tai nestebina, nes tai aukšto lygio komanda (...). Su Šveicarija jau žaisime taip, kaip mums bus naudinga“, – žadėjo A. Nawalka.

Ukrainos rinktinės žaidėjas Ruslanas Rotanis apibendrino savo atstovaujamos komandos trečią pralaimėjimą iš eilės.

„Norėjosi, kad komanda laimėtų. Pasitraukėme iš turnyro anksčiau laiko. Ketinome parodyti savo tikrą veidą, bet, deja, nepavyko. Ukrainoje daug jaunų ir talentingų žaidėjų ir ateityje mūsų rinktinė bus tik dar pajėgesnė. Rezultatas – neigiamas. Galima rasti daugybė tam priežasčių. Atmosfera komandoje buvo gera, bet kiekvienas futbolininkas turi pats padaryti išvadas. Gali būti, kad mums trūko bendrumo. Treneris Michailas Fomenka padėkojo mums ir pasakė, kad jam šįkart nėra gėda.“

Į čempionato aštuntfinalį patenka po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Kelialapius į Euro 2016 aštuntfinalį, kuris prasidės šeštadienį, jau užsitikrino Prancūzija, Šveicarija, Velsas, Anglija, Slovakija, Vokietija, Lenkija, Šiaurės Airija, Kroatija, Ispanija, Italija ir Vengrija, o iš tolesnės kovos eliminuotos Rumunija, Rusija, Ukraina ir Čekija.

Į čempionato aštuntfinalį patenka po dvi pajėgiausias kiekvienos grupės komandas ir keturios absoliučiai geriausios trečias vietas šešiose grupėse užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)