16 kepsnelių reikės:

  • 500 g maltos vištienos
  • 1 puodelio (220 ml) grikių
  • 120 g špinatų
  • 1 brokolio
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 1 v. š. grietinės
  • 1/4 puodelio džiūvėsėlių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • džiūvėsėlių apvoliojimui

Gaminimas:

Brokolį sulaužome žiedeliais ir sutriname elektriniu trintuvu. Supilame į didelį dubenį.
Susmulkiname nuplautus špinatus ir keptuvėje kepiname su alyvuogių aliejumi tol, kol jie susitrauks ir suminkštės. Perkeliame į dubenį.
Išverdame grikius. Sudedame į elektrinį trintuvą kartu su smulkinta vištiena ir permalame kartu, kad viskas gerai susimaišytų. Perkeliame į dubenį.

Kepsnelių ingredientai

Susmulkiname svogūną ir suberiame į dubenį. Taip pat suberiame džiūvėsėlius, įmušame kiaušinį, įdedame šaukštą grietinės ir pagardiname prieskoniais. Viską gerai išmaišome.
Formuojame ovalius kepsnelius, iš abiejų pusių pavoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kepdami apverčiame 4–5 kartus.
Kepsneliai su vištiena ir grikiais

Valgome tiesiog su padažu arba daržovėmis. Padažą gaminau iš graikiško jogurto, česnakų ir krapų. Viską pagardinau druska, nors galima įdėti ir daugiau prieskonių, citrinos sulčių.