Kebabo kainos, kaip ir kitų patiekalų, nelinkusios stoviniuoti vietoje. Kaip rodo Valstybės duomenų agentūros statistika, šis patiekalas brangsta pamažu, bet stabiliai. Pavyzdžiui, Vilniuje vidutinis kebabas su vištiena ar kiauliena jau kainuoja 4,7 euro, o brangiausiai tarp lyginamų miestų tektų mo...
vištiena
704 straipsnių
![](https://api.delfi.lt/media-api-image-cropper/v1/238fbed0-7d42-11ed-b50f-6fa38dc383a6.jpg)
Vištiena – mėsa, gaunama papjovus gaidį arba vištą. Tai populiariausia paukštienos rūšis. Valgoma krūtinėlė, sparneliai ir kulšelės. Valgoma virta, kepta, rūkyta, vytinta, šutinta. Vištieną galima ilgam laikui užšaldyti, greitai paruošiama.
Minkštai ir sultingai grilyje keptai mėsai reikia tinkamo garnyro – jei virtos ar lauže keptos bulvės kiek pabodo, ant iešmelių verkite paprikas, pievagrybius ir kitas šviežio derliaus gėrybes. Įgavusios lengvo dūminio aromato, keptos daržovės taps sveiku, labai skaniu ir lengvai paruošiamu garnyru....
Minkšta, sultinga ir burnoje tirpstanti mėsa – kiekvieno grilintojo siekiamybė. Tačiau vien tinkamai kepsninėje ją pavartyti nepakaks – pirmiausia reikia pasirūpinti marinatu, kuris ne tik suteiks mėsai norimo skonio, bet ir kiekvieną kąsnelį pavers sultingu gomurį džiuginančiu malonumu.
Pietums – makaronai su vištiena, pagardinti morkomis. Švelnus patiekalas, kuriam grietinėlė suteiks kone šilkinį skonį. Makaronai su vištiena – itin gardus patiekalas.
Naudodamiesi šiuo receptu, iškepsite pačius skaniausius BBQ vištienos sparnelius ir blauzdeles. Jeigu nėra galimybės naudotis kepsnine, puikiai tiks ir orkaitė.
Chačiapuris – patiekalas, kuriuo tikrai galima nustebinti artimuosius, ypač jei jį gaminate namuose. Sotus, gardus – nikas tokio neatsisakys. Kviečiame pagaminti chačiapurį su vištiena.
Mėgstantiems vištieną – net trys virtuvės šefo iš Sakartvelo Sulkhano Khomeriki receptai: traškus viščiukas tabaka, sultingi šašlykai ir nuostabi sriuba. Norintiems išsikepti vištos krūtinėlę, kad ji nebūtų sausa, – ne tik puikūs maisto kūrimo technologo Raimondo Čironio patarimai, bet ir jo mėgstam...
Sakoma, kad graikams iki pilnos laimės reikia ne taip jau daug – smagiai pasijuokti ir sočiai pavalgyti. Ir iš tiesų, per tūkstantmečius susiformavusioje skonių mozaikoje senosios tradicijos persipina su naujomis receptūromis, tačiau vienas dalykas nekinta – tai meilė maistui ir mokėjimas juo mėgaut...
Sakoma, kad Kinijoje valgoma viskas, kas turi keturias kojas, išskyrus stalą ir kėdes. Tačiau žinomas keliautojas ir kulinaras Vytaras Radzevičius šmaikštauja, kad jei šalia yra gero padažo, būtų suvalgyti ir baldai. Vis dėlto, pasak jo, grilio patiekalų Azijoje įvairovė – neišpasakytai didelė, o ka...
Atėjo grilio ir vėlyvų vakarienių sezonas. Laužas ir skanėstai, iškepti ant jo, vilioja gardaus maisto mylėtojus, tačiau atsigręžiantiems ne tik į skonį, bet ir į sveikatą, rekomenduojama ilgus raudonos mėsos iešmus verčiau keisti vištiena. Kuo naudinga vištiena ir kurios jos dalies visgi būtina ats...
Jei dar nebandėte, būtinai paragaukite vištienos sriubos su kokosų pienu. Pikantiško skonio sriuba nustebins savo turtingais poskoniais. Vištienos sriuba su kokosų pienu – maža šventė jūsų virtuvėje.
Vištiena yra viena iš pačių populiariausių mėsos rūšių. Juk paruošti ją galima galybe būdų, vištieną mėgsta tiek suaugę, tiek ir vaikai. Svarbu ir tai, kad medikai taip pat patvirtina, kad ši mėsa, jei yra tinkamai paruošta, gali būti puikus pasirinkimas sveikai besimaitinantiems žmonėms. Tačiau blo...
Naujų skonių atradimo teikiamas džiaugsmas – vienas iš gyvenimo variklių. Vilniaus paukštyno naujų produktų kūrimo technologai įjungė aukštesnį bėgį ir prieš vasaros grilinimo sezoną sukūrė du naujus vištienos marinatus, kurie suteiks atradimo džiaugsmą ir kepant mėsą gamtoje, ir ruošiant ją namie. ...
Birželio 2-ąją, švenčiant Tėvo dieną, Kaišiadoryse bus siekiama naujo Lietuvos rekordo. Kaišiadorių rajono savivaldybė kartu su Kaišiadorių kultūros centru ir Kaišiadorių bei Vilniaus paukštynais festivalio „Kas čia daros?“ metu sieks susodinti šventės dalyvius prie ilgiausio Lietuvoje vištienos vai...
Mokslininkė: Estijoje parduodama vištiena iš Lietuvos ir Latvijos užkrėsta antibiotikams atspariomis bakterijomis (1)
Gegužės 22 dieną Estijos gamtos mokslų universitete Triin Tedersoo apgynė disertaciją, kurioje kalbama apie tai, kad Estijos mažmeninės prekybos bendrovės šalyje parduoda vištieną, užterštą kampilobakterijomis, o kiaulėse pastebimas kampilobakterijų atsparumas antibiotikams, rašo „Maahet“.
Šefo Vyliaus Blauzdavičiaus mėgstamiausi receptai: marinatas su kava ir kaip išgelbėti perkeptą vištieną (1)
Sugrįžus šiltiems orams vėl daugėja progų ištraukti grilius bei kepsnines ir pakviesti draugus į gardžią popietę gryname ore. Ieškantiems naujų receptų Šefas Vikingas Vylius Blauzdavičius siūlo savo mėgstamiausius ir pataria, kaip išgelbėti perkeptą mėsą bei grilio vakarėlio likučius.
Šis receptas internete sumušė visus skaitomumo rekordus – Loreta dalijasi iš mamos perimtu receptu: tada taip gamino iš biednumo (2)
Visą gyvenimą trauką virtuvei jautusi Loreta Čereškevičienė tikina, kad maisto gaminimas yra tai, kuo ji kvėpuoja, kuo gyvena. Ir nors jau 12 metų gyvena Vokietijoje ir dirba tos šalies restoranuose, gimtosios šalies skonių ir receptų nepamiršo – dalijasi iš mamos perimtu kugelio vištienos apvalkale...
Lauksite svečių ir nežinote, ką greitai, skaniai bei pigiai paruošti? Pamarinavę vištienos šlauneles su citrinos žievele, aromatingais kepsneliais mėgausitės vos po pusvalandžio. Šis patiekalas atsieis itin pigiai: ingredientų sąrašas trumpas, paruošimas greitas, o rezultatu džiaugsis ir suaugę, ir ...
Gaminant sumuštinius maisto tinklaraščio „Skaniai ir sveikai“ autorei Indrei Denisovienei liko pistacijų masės. Kadangi ruošėsi kepti vištienos šašlykus, nutarė ją panaudoti marinatui. Eksperimentas pavyko daugiau nei puikiai.
Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.