Šį itin sveiką natūralų žolelių sultinį galima vadinti viena didžiausių virtuvės gudrybių. Itin paprastai ir greitai paruošiamas sultinys taps nuostabiu šaldiklyje laikomu paruoštuku gardžiai sriubai – tereikės vos kelias minutes jame pavirti susmulkintas šaldytas daržoves, moko mitybos specialistė, tinklaraščio sulieknek.lt autorė Vaida Kurpienė.

Jos kolegė, praktinių sveiko maisto kursų gaminimo vadovė Aistė Švetkauskė sako, kad natūraliam sultiniui išsivirti tiks pačios įvairiausios sezoninės žolelės ir daržovės. Be to, galima naudoti ne tik šviežius, bet ir šaldytus ar džiovintus produktus.

Šį kartą sveikos mitybos propaguotoja naudojo:

  • kopūsto lapą
  • krapus
  • svogūnų laiškus
  • bazilikus
  • džiovintus saliero lapus
  • džiovintus pomidorus
  • pipirus
  • džiovintus baravykus
  • lydytą sviestą

Gaminimas:

  1. Visus žalumynus sudedame į verdantį vandenį. Įberiame keletą pipirų. Puodą uždengiame ir verdame apie 12 min. Išviręs toks sultinys puikiai tiks ir toks, tačiau specialistė siūlo jį paskaninti išskirtiniu ingredientu – džiovintais baravykais.
  2. Taigi kol sultinys verda, keptuvėje pakaitiname lydytą sviestą ir sudedame per naktį išmirkytus džiovintus baravykus. Pagardiname druska, pipirais ir trumpai pakepiname. Čia puikiai tinka ir pakepintas svogūnas arba sutarkuota morka.
  3. Kai sultinys išverda, išgriebiame iš vandens žalumynus, įberiame žiupsnelį druskos, įpjaustome šviežių krapų.
  4. Išpilstome sultinį į lėkštes, kas nori – įsideda pakepintų grybų.

Būkit sveiki ir sotūs!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Santykiai su Rusija ir raudonos linijos: ar mes sugebėtume atpažinti ir sureaguoti į jų žingsnius (55)

Lietuva santykiuose su Vakarų ir Šiaurės kaimynais gali išgyventi aukso amžių, interviu DELFI...

Vilytė: dėl „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ konkursų VPT kreipsis į prokuratūrą (196)

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) dėl Jogailos Morkūno viešosios įstaigos „Pirmoji kava“...

Lietuva po 1918 m. vasario 16 d.: netikėlių tautos mitas ir kitos vokiečių pinklės (1)

Lietuvos atgimimo pradžią žymėjusio 1918 m. vasario 16 d. Nepriklausomybės akto pasirašymas...

Su Kremliumi siejami asmenys nusitaikė į naują pasaulio vietą (9)

Verslininkas Jevgenijus Prigožinas , iš žiniasklaidos pažįstamas kaip asmeninis Rusijos...

Pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių penketuke – ir Pirėjo tribūnas pritildęs Davieso blokas (3)

Eurolyga po pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių sudarė gražiausių epizodų rinkinį, o sudariusiems...

Neteisėtai bajoru tapusio policijos pareigūno elgesį apibūdino vienu žodžiu: gėda (146)

„Gėda“, – taip Andriaus Krivicko poelgį apibūdina Lietuvos karališkosios barojų sąjungos...

Arkties vandenyne – įspūdingas vaizdas: JAV povandeninis laivas pramuša storą ledo sluoksnį (152)

Internete paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip 7 tūkst. tonų sveriantis atominis...

Prie Seimo susirinkusi minia surengė šventę: daug žmonių bijojo ateiti (107)

Garsi muzika, ryškus makiažas, keli spalvingi plakatai ir ryškiaspalviai drabužiai – taip...

Buvę „Olympiakos“ lietuviai – apie „Žalgirio“ rezervus, Spanoulio nuovargį ir Jankūno faktorių (33)

Penktadienį vakare Pirėjuje į Eurolygos ketvirtfinalio antrąjį mūšį stos serijoje iki trijų...

Žinomos moterys pasidalijo savo mažais laimės receptais (6)

Penktadienio popietę vienoje sostinės vaistinių apie tai, kas jas daro laimingomis diskutavo TV ir...