„Dieta gali būti ir skani ir naudinga organizmui, – teigia sušių restoranėlio savininkės. – Prieš keturias savaites mes metėme iššūkį įprastoms dietoms, kurių dienos meniu atrodo toks beskonis ir skurdus (pavyzdžiui, kopūstų sriubos dieta, grikių dieta, skysčių dieta, virtos vištienos ir ryžių dieta ir panašiai), kad rodos tai prilygsta savęs kankinimui. Beje, toks drastiškas ir trumpalaikis mitybos apribojimas ne tik gali būti kenksmingas organizmui, bet ir pamesti kilogramai dažniausiai netrunka sugrįžti

„Mūsų tikslas buvo įrodyti, kad yra kelias į liekną ir sveiką kūną, valgant skaniai ir nebadaujant“, – teigia sušių seserys. Čia į pagalbą ateina puikiai subalansuotas patiekalas – sušiai. Yra daug priežasčių, kodėl sušiai yra sveika būtent lietuviams. 

Sušių ingredientai yra ryžiai, jūros dumbliai, žuvys ir daržovės. Visi puikiai žinome daržovių naudą, tačiau būtina atkreipti dėmesį, kad žuvis yra vienas iš pagrindinių JODO šaltinių. Greta mineralinių medžiagų ir vitaminų, žuvies produktuose yra Omega-3 riebiųjų rūgščių. Daugiausia jų yra jūrinėse žuvyse. Na, o žuvyje esantis fosforas ir kiti ypatingi elementai pagerina nervų sistemos darbą. Šios medžiagos aktyviai stiprina mūsų kraujagysles, maitina ir apsaugo odą. Tačiau bene svarbiausias jos veikimo procesas – tai imuninės sistemos stiprinimas. 

Ryžiuose yra daug maistingųjų medžiagų, ypač angliavandenių ir vitaminų. Ryžių baltymai kokybiški ir lengvai įsisavinami. Ryžiuose gausu svarbiausių mineralinių medžiagų, ląstelienos, vitaminų (ypač B grupės). Jūros kopūstuose ir kituose dumbliuose daug biologiškai aktyvių medžiagų, pektinų, baltymų, angliavandenių, A, C, D ir B grupės vitaminų, karotino, jodo, mineralinių kalio druskų ir t. t. Be to, jūros dumbliai malšina alkio pojūtį, o jų sudėtyje esantis jodas suaktyvina medžiagų apykaitos procesus ir neleidžia tukti.

Nuotr. Shutterstock

Po keturių savaičių skelbiame galutinius merginų atsiliepimus ir rezultatus:

Jurgita: „Visa sušių dieta labai patiko. Maistas buvo įvairus, porcijos nemažos, alkana niekada nesijaučiau. O tai turbūt ir yra svarbiausia, jei žmogus nori atsikratyti nereikalingų kilogramų, puikiai jaustis ir gražiai atrodyti. Visą valgiaraštį pasilieku, bandysiu juo dar ilgai naudotis. Aišku, nepažadu, kad griežtai jo laikysiuosi ir niekur nenukrypsiu, bet  pagrindinius mitybos principus jau įsisavinau, tai ir valgiaraštį galėsiu šiek tiek pagal save pasikeisti. 

Rezultatas? Minus 4,5 kilogramai nuo projekto pradžios. Aš savimi labai patenkinta, vaizdas veidrodyje geresnis (nors dar nėra tobulas). Tai tik pradžia... Po gero pusmečio svarstyklės man parodys tai, ką aš noriu jose pamatyti

REZULTATAS: minus 4,5 kg

Brigita: „Maniau, kad pasibaigus dietai šokinėsiu iš džiaugsmo ir pulsiu valgyti išsvajotų produktų, bet ne... Labai motyvuoja pasiektas rezultatas – minus 4 kilogramai per mėnesį. Nenoriu, kad jie grįžtų. Ir aplinkiniai jau pastebi vizualius pokyčius. Toliau sakysiu NE bandelėms ir picoms.

Dieta tikrai nebuvo sunki. Didžiausias iššūkis buvo valgyti mažiau vakarais. Dienos metu aš neturiu laiko pavalgyti, o štai vakare su šeima visi susėdame ir skaniai valgome... Pasirodo, kad mano porcijos būdavo trigubai didesnės.

Sušius valgyti tikrai nenusibodo. Priešingai, man tai būdavo didžiausias dienos malonumas, nes pietaudavau skaniai ir nejausdavau sąžinės graužimo, nes tai sveikas maistas

REZULTATAS: minus 4 kg

Giedrė: „Vis dėlto sveika, subalansuota mityba davė džiugių rezultatų, ėmiau jaustis žvalesnė, atsirado daugiau energijos. Žinau, kad ir seniai mėgavausi saldumynais, reikia per daug neatsipalaiduoti ir stengtis maitintis kuo sveikiau ir ateityje, juk nenoriu vėl grįžti į pradinį tašką

REZULTATAS: minus 4 kg

__________________________________________________________________________________________

„Shimai sushi & wine“ seserys kartu su 5braškės.lt skelbė sušių gamybos konkursą. Štai jo laimėtoja: Giedrė Zobielaitė. Jai atitenka romantiška vakarienė dviems Vilniuje įsikūrusiame sušių restoranėlyje „Shimai sushi & wine“.