-
Šiandien

Dalyvauti gegužę vyksiančiame referendume registravosi beveik 50 tūkst. užsienio lietuvių 13 min.

Šių metų gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose ir referendume dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo registravosi beveik 50 tūkst. užsienyje gyvenančių lietuvių.

Jūs rimtai? Katkus – apie Ukrainą, rinkimus ir eurovizines viltis 41 min.

Šią savaitę Lietuva atsisveikino su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu. O Lietuvoje tęsiasi prezidentinių rinkimų kampanija, tik ar pakankamai aštriai?

Mokslininkai apskaičiavo, kaip ir kodėl atsirado Mėnulis – dėmesį patraukė objektas asteroidų žiede 41 min.

Mėnulis atsirado, kai į pirmykštę Žemę trenkėsi Marso dydžio kūnas Tėja. Kad Tėja taip atlėktų ir atsitrenktų į mūsų planetą, reikėjo kokio nors veiksnio, destabilizuojančio jos ankstesnę orbitą. Tas veiksnys galėjo būti didžiųjų planetų migracija ir dėl jos...

„Lakers“ su LeBronu ir toliau šluojami NBA čempionų, rekordinis Embiidas gelbėja „76ers“ (1) 43 min.

Per įkrintamąsias į pirmąjį Vakarų konferencijos aštuonetą prasibrovę Los Andželo „Lakers“ krepšininkai kol kas nieko negali padaryti prieš NBA čempionus Denverio „Nuggets“.

Rusijos teismas už akių suėmė keturis opozicionierius (1) 45 min.

Rusijos Syktyvkaro miesto teismas už akių dviem mėnesiams suėmė Rusijos opozicijos politikus Garį Kasparovą , Genadijų Gudkovą , Ivaną Tiutriną ir Jevgeniją Čirikovą.

Įtampa Artimuosiuose Rytuose. Pentagonas: prasidėjo laikino uosto statybos prie Gazos Ruožo krantų (1) 52 min.

JAV kariuomenė ėmė padėti statyti laikiną uostą prie Gazos Ruožo krantų, kad būtų galima pristatyti daugiau pagalbos prekių.

Kinija perspėjo Blinkeną dėl blogėjančių santykių 59 min.

Penktadienį Pekine prasidėjus JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno ir Kinijos užsienio reikalų ministro Wang Yi deryboms, Kinija paragino šalinti didėjančius nesutarimus tarp abiejų šalių, antraip yra pavojus, kad santykiai „spirale blogės“.

Penktadienį baigiasi registracija balsuoti paštu Kanadoje ir Vidurinės Azijos bei Arabų pusiasalio šalyse 1 val.

Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad penktadienis paskutinė registracijos diena dalyje užsienio valstybinių gyvenantiems rinkėjams, planuojantiems už kandidatą į prezidentus balsuoti paštu .

Suvalkų koridoriuje prasideda Lietuvos ir Lenkijos karių pratybos 1 val.

Suvalkų koridoriaus prieigose penktadienį prasideda Lietuvos ir Lenkijos karių tarptautinės brigados lygmens taktinės pratybos „Brave Griffin 24-II“.

Karas Ukrainoje. Žiniasklaida: JAV ruošia 6 mlrd. vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai Ukraina atitraukia iš fronto amerikietiškus tankus „Abrams“ 1 val.

JAV ruošiasi paskelbti vieną didžiausių karinės pagalbos paketų Ukrainos istorijoje. Bendra jo suma sieks 6 milijardus dolerių, rašo „Politico“.

Konfiskavo nelegaliai veisiamus 19 šunų ir 4 kates: guolius atstojo padangos, pašarą – surūgusi košė 2 val.

Šią savaitę, gavus informaciją, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ( VMVT ) Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio apygardų priežiūros skyriaus inspektoriai atliko patikrinimą, tarnybai jau anksčiau įkliuvusios daugintojos G. U. valdoje, Raseinių rajone. Patikrinimo metu moteris...

Šaltis bites uždarė aviliuose: sunku pasakyti, kaip šįmet bus su medumi 2 val.

Dar kovą dvidešimt laipsnių perkopusi šiluma bitininkams žadėjo gerą ir ankstyvą medunešio pradžią, tačiau šaltis ir sniegas bites suginė į avilius. Kada ragausime pirmojo šių metų medaus, priklausys nuo gamtos pokštų.

Gynybos pramonė Lietuvoje: vardina dideles perspektyvas, bet pasigenda svarbių valstybės žingsnių 2 val.

Pastaraisiais metais Lietuvos gynybos pramonė tobulėja ir plečiasi itin sparčiai. Karas Ukrainoje ir Europos šalių ginklavimasis sukūrė didžiulį poreikį, kurio gamintojai nespėja patenkinti. Specialistų teigimu, situacija šiuo metu – gera, tačiau pasigendama daugiau veiksmų...

Pomėgį pavertė sėkmingu verslu – per dieną sulaukia 300 klientų: turi gudrų planą ateičiai 2 val.

Nors Lietuvoje neturime kalnų ir uolų, užsiimti laipiojimo sportu gali kiekvienas. „Bonobo Climbing“ laipiojimo centrą įkūręs Marius Galaburda pasakoja, kad šio sporto entuziastų Lietuvoje atsiranda vis daugiau. Laipiojimo trasų čia randa ir profesionalūs sportininkai, ir...

Kenoloto - 12657 tiražas (2024-04-26) 3 val.

Kenoloto - Žaidimo nr. 12657 Laikas 11:55

Kenoloto - 12658 tiražas (2024-04-26) 3 val.

Kenoloto - Žaidimo nr. 12658 Laikas 17:55

Kenoloto - 12659 / Jėga - 7839 tiražas (2024-04-26) 3 val.

Kenoloto - Žaidimo nr. 12659 Jėga - Žaidimo nr. 7839 Laikas 22:30

Makarunai – šiuos nuostabius pyragaičius galima pasigaminti ir namuose (1) 8 val.

Retas nemėgsta makarunų . Burnoje tirpstantys pyragaičiai lengvi, trapūs ir dieviškai skanūs. Iškepusius makarunus pertepkite aviečių ar kitokios skonio džemu, riešutų sviestu.

Tortilijos su faršu – dėmesio vertas patiekalas 8 val.

Jei mėgstate tortilijas su faršu , griebkite receptą ir gaminkite. O jei niekada neragavote, pats metas išbandyti. Tortilijos su faršu – tikrai dėmesio vertas patiekalas .

Kukurūzų dribsnių desertas su šokoladu – liežuvį galima praryti 8 val.

Vos iš keturių ingredientų pagaminamas kukurūzų dribsnių desertas su šokoladu ir žemės riešutais . Traškus sodraus skonio gardėsis. Kukurūzų dribsnių desertą gaminkite ir kasdienai, ir šventėms.

Grilintas sūris su obuolių ir svogūnų pagardu – receptas išvykoms ir piknikams 8 val.

Grilinto sūrio su obuolių ir svogūnų pagardu receptą išsisaugos kiekvienas, kas tik planuoja laiką leisti ir gaminti lauke. Neabejojame – svogūnų ir obuolių čatnį pamėgsite iškart. Grilintą sūrį galima gaminti ir virtuvėje – ant namų grilio.

Horoskopas penktadieniui, balandžio 26 d.: šiandien nesiimkite sudėtingų darbų 8 val.

Viskas bus gerai, jeigu nesistengsite gauti to, ko nenusipelnėte.

Vištienos filė, troškinta česnakiniame grybų padaže – dieviškai skanu! 8 val.

Jei turite vištienos filė , gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.